Yıldırım: Süreci bizzat ben yöneteceğim

Yıldırım: Süreci bizzat ben yöneteceğim
Başbakan Binali Yıldırım’ın MKYK toplantısında başkanlık sistemi hakkında konuşurken kurmaylarına “Süreci bizzat ben yürüteceğim” dediği öğrenildi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sözleriyle yeniden gündeme gelen başkanlık sistemiyle ilgili Anayasa değişikliği konusunda geçmişte yaşanan ve sonuçsuz kalan görüşme süreçlerinin benzeri deneyim yaşanmaması için azami gayret gösterilecek.

AK Parti, bu konuda geçmiş hataların yapılmaması konusunda hassasiyetle dururken, Başbakan Binali Yıldırım'ın da, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısında kurmaylarına "Süreci bizzat ben yürüteceğim" dediği ve hem bakanlar, hem parti yöneticileri, hem de milletvekillerine konuyla ilgili talimat verdiği öğrenildi.

AK Parti kanadında, MHP lideri Bahçeli'nin gündeme getirmesiyle tekrar siyasetin en önemli konusu haline gelen başkanlık sistemine yönelik Anayasa değişikliğiyle ilgili çalışmanın hiç zaman kaybetmeden yapılması planlanıyor.

AZAMİ DİKKAT

Star'ın haberine göre, MKYK'da konuyla ilgili süreç konuşulurken, mümkün olan en kısa sürede teklifin verilmesi benimsendi. AK Parti kurmayları, hızla işletilecek süreçte herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için de azami dikkat gösterecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.