Dış ticaret şirketleri için önemli düzenleme

Dış ticaret şirketleri için önemli düzenleme
Şirketler için, hız ve maliyet açısından önemli olan 'Onaylanmış Kişi Belgeleri (OKB)'nin süresini ve şartlarını değiştirdi. OGB, gümrük işlemlerinde, kayıtları izlenebilir olan kurumların hızlı hareket edebilmesini sağlıyor.

 

Sadece imalatçı firmaların kullanıma sunulan bu hak yeni düzenleme ile birlikte dış ticaret yapan bütün firmalara tanındı. Gümrük yönetmeliğinde yapılan bu düzenleme 15 Ağustos 2017'e kadar uzatıldı.

Gümrük yönetmeliğinde yapılan değişiklikle ilgili açıklama yapan Afacan Gümrük Müşavirliği Genel Müdürü Cavit Afacan, yönetmelikte yapılan değişikliğin sadece tarih uzatmayla kısıtlı kalmadığını dile getirdi.

İMALATÇI OLMA ŞARTI KALDIRILDI

Onaylanmış Kişi Belgeleri’ni artık imalatçı olmayan firmaların da alabileceğini vurgulayan Cavit Afacan, "Yönetmelikte yapılan bu değişiklikler firmalar için [Dış ticaret şirketleri için önemli düzenleme]
birçok kolaylığı da beraberinde getirdi. Önceki yönetmelikte A, B ve C sınıfı olan OKB’ler için artık tek bir statü geçerli olacak. Yine yönetmelikteki en önemli değişiklik olan imalatçı olma zorunluluğu ortadan kalktı. Devir, birleşme veya kısmi bölünme durumlarında en az iki yıldır faaliyette olma şartı kaldırıldı . Bunların yanında özel koşullar son derece hafifletildi" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.