Tekerlekli Manual Sandalye Alırken Nelere Dikkat Edeceğiz?

Tekerlekli Manual Sandalye Alırken Nelere Dikkat Edeceğiz?
İhtiyaçlarımıza çözüm sağlayacak bir tekerlekli sandalye alırken, pek çok dikkat edilecek unsur vardır.

Bunların başında, tam olarak kendimizi tanımamız geliyor. Kişinin önce engelini iyi analiz etmesi ve kendini iyi tanıması gerektiği için, her engel durumuna göre sunulan tekerlekli sandalyeler farklı olacaktır. İhtiyaç bazında alacağınız bu ürünleri incelemek için pek çok nedeniniz var sırf bu yüzden. Manuel tekerlekli sandalye alırken, akülü tekerlekli sandalyedeki gibi teknik servisini ve parça seçeneklerini kontrol etmekte, sorgulamakta fayda var. Taşıma kapasitesi, şase sağlamlığı ve şase kalitesi, koltuk yüksekliği ve oturma genişliği, ayarlanabilen pedal boyu gibi pek çok seçenek, manuel sandalye alırken size öncelik sunacaktır. Sırt açısı ve ağırlık çok önemli bir sistemdir. Tabi aynı şekilde el freni seçeneklerini de kontrol etmekte fayda vardır. Çünkü güçlü bir el freni gerekecektir. Katlanabilir olması en büyük artılardan birisidir. Tekerleklerin kalitesi ve refakatçı kullanımı da bu sandalyelerin seçiminde en önemli noktaları çıkarıyor bizlere.

 

Hayatımızın Her Alanına Hitap Eden Ürünler

               

Hayatımızın her alanına hitap eden ürünlerden olan tekerlekli sandalyeler, adeta bizim bir parçamız olacağı için, onu seçerken özenli davranmak en doğal hakkımız. Bu yüzden bu ürünlerin seçimi için yapılması gerekenlerin başında, kaliteli olması ve sağlam olması bir numaralı kriterimiz olmalı. İhtiyaçlara çözüm üretme durumu, hemen hemen her üründe önemlidir. Ama söz konusu manuel tekerlekli sandalye olunca, kesinlikle daha dikkatli ve özenli olmak zorundayız. Bu sayede sağlığımız için, kaliteli ve verimli bir kullanım için, bizi yormayan, yıpratmayan bir araç satın almak, tekerlekli sandalyeyi oldukça uzun bir süre kullanacağımız için çok önemlidir. Lütfen bu tarz ürünleri satın alırken, her şeyden önce kendi hareket alanınızı ve sağlığınızı düşünün. Verimsiz kullanımı ile, yedek parça sorunu ile sizi baş başa bırakarak sizi huzursuz kılacak bir ürün kullanmak, emin olun sizi de çok üzecektir. Bu yüzden öncelikleriniz arasında kalite olsun ve konfor olsun. Tabi manuel bir tekerlekli sandalyeden bekleyebileceğimiz kadar konfor olması daha iyi olacaktır. Çünkü manuel tekerlekli sandalyelerin konforu, akülü modellere göre çok düşüktür. Ama tamamen kendi gücümüz ile kullanacağımız için, hafif materyaller olması ve aynı zamanda sağlam olması büyük bir önem taşıyor. Güçlendirilmiş alüminyum kasalara sahip ürünleri tercih edebilirsiniz mesela.

 

Kiloya Göre Tercihler

 

Manuel tekerlekli sandalye alırken, kilonuza göre tercih yapmanız çok önemli olacaktır. Eğer kilonuz 130 kilonun üzerinde ise, sizin ihtiyaçlarınıza çözüm üretecek özel bir araç yaptırmanız gerecektir. Standart olarak bu konuda hizmet veren araçları da satın alabilirsiniz tabi. Ama dediğimiz gibi, burada bütün amaç “ihtiyaçlara” çözüm üretmek olduğu için, bu konularda seçici olmanız önemli olacaktır. Sık seyahat ediyorsanız şayet, alacağınız sandalye hafif olmalı ve sizi yormadan daha uzun yol kullanabilmelisiniz. Bu işlem aynı zamanda refakatçiniz için de önemli olacaktır. Ayrıca hemen hemen her modelde olacağı için çoğunda standart halinde olsa bile, yine de dikkat etmenizi istediğimiz bir nokta var ve bu nokta seyahat açısından çok önemli! Katlanabilir olması, satın almak istediğiniz bir manuel tekerlekli sandalye için olmazsa olmazlardandır. Çünkü manuel tekerlekli sandalyeyi pratik yapan, katlanabilir özelliğidir. Bu sayede hem araçlarda daha rahat seyahat edebileceksiniz, hem de kullanmadığınız zamanlar için daha pratik bir muhafaza seçeneğine sahip olacaksınız. Yandan yanaşamayacak bir durumunuz var ise şayet, yan çıkar olarak tabir ettiğimiz modelde bir araç kullanmanız sizin için daha iyi olacaktır. Bu yüzden siparişinizde buna dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz.

Kaynak: Gold Medikal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.