Başbakan'dan AP'ye çok sert cevap!

Başbakan'dan AP'ye çok sert cevap!
Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'un yaptığı 'Cumhuriyet' açıklamasına Başbakan Binali Yıldırım tepki gösterdi.

Cumhuriyet gazetesine "PKK ve FETÖ'ye üye olmadan örgüt adına suç işlemek" suçu nedeniyle yapılan operasyon sonrası Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'dan skandal bir açıklama gelmişti. Schulz Türk hükümetine 'ayrıştırma' suçlamasında bulunarak, " Cumhuriyet gazetesi'ne yapılan operasyonla bir kırmızı çizgi daha aşıldı" demişti.

Schulz'un haddini aşan açıklamalarına bugün Başbakan Binali Yıldırım'dan çok sert cevap geldi. Başbakan " Kardeşim senin çizgine mizgine biz bakmayız. Kırmızı çizgiyi millet çizer bizde millet. Senin çizginin ne hükmü var? Senin çizginin üzerine bir çizgi de biz çizeriz." dedi.

İşte Başbakan'ın o açıklamaları:

"Bir gazetenin yöneticilerine ve gazetenin vakfına yönelik bazı ithamlar var. İthamlar, bu vakfın 2013 yılından beri bir iki grup arasında davalı olduğunu biliyoruz. Bundan dolayı da bir şikayet söz konusu. Ağustos ayından beri tahkikat yapılıyor. Biri gazeteyi çıkaran vakfın yöneticilerin seçiminden dolayı, biri de teröre destek vermesi iddiasıyla yapılan tahkikat. Başladılar 'Basın özgürlüğü elden gidiyor.' Basın özgürlüğüne sonuna kadar sahip çıkacağız. 

SENİN KIRMIZI ÇİZGİNİN ÜSTÜNE BİR ÇİZGİ DE BİZ ÇEKERİZ

Avrupalı dostlarımızla anlaşamadığımız konu bu. Terörle mücadelede attığımız adımlarda önümüze basın özgürlüğünü getiriyorlar. Avrupa Parlamentosu'nda birisi 'Bizim kırmızı çizgimiz' diyor. Senin çizgine mizgine bakmayız. Senin çizginin ne hükmü var, senin çizginin üstüne bir çizgi de biz çizeriz. Bizim çizgimizi millet çizer. Siz bu konularda bu kadar hassas oluncaya kadar parlamentonuzda terör propagandasına hassas olun. Türkiye tehditlerle hizaya getirilecek bir ülke değildir. Siz bu kadar hassas olacağınıza, terör örgütünün reklamlarını parlamentoda yaparken kırmızı çizginiz neredeydi?  Basın özgürlüğü diye mangalda kül bırakmıyorlar. Bırakın bu işleri. Dürüst olun dürüst"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.