Rusya'dan yeni Türkiye açıklaması!

Rusya'dan yeni Türkiye açıklaması!
Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, Türkiye'den sebze ve meyve ürünlerinin Rusya'ya gönderilmesine ilişkin yasağın kaldırılması yönünde bir talimat gelmediğini açıkladı.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı`ndan Türkiye`den sebze ve meyve ürünlerinin Rusya`ya gönderilmesine ilişkin getirilen yasakla ilgili `Yasağın kaldırılması talimatı gelmedi`açıklaması yapıldı.

Türkiye'den sebze ve meyve ürünlerinin Rusya'ya gönderilmesine ilişkin getirilen yasağın tamamen kaldırılmasına ilişkin talimatın Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı'na henüz ulaşmadığı bildirildi. 

Daha önce uzun süren yasağın ardından Türk portakal ve mandalinaların Rusya'ya gönderilmeye başlandığı belirtildi. Federal Gümrük Servisi'nin verilerine göre, Novorossiysk gümrüğü 18,4 bin ton portakal ve mandalina için 229 deklare hazırladı. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 'Türk tarım ürünlerine getirilen yasağın kaldırıldığına ilişkin talimat henüz Ekonomik Kalkınma Bakanlığı'na ulaşmadı' ifadesini kullandı. 

Federal Gümrük Servisi'nin verilerine göre, 2015 yılında yaptırımlardan önce Rusya Türkiye'den 900,5 milyon dolar değerinde ürün ithal etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.