Donald Trump, Borsa İstanbul'u da salladı

Donald Trump, Borsa İstanbul'u da salladı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, ABD başkanlık seçiminde Donald Trump'ın zafere çok yakın olduğu haberlerinin ardından güne yüzde 2,37 düşüşle 74.561,69 puandan başladı.

Açılışta, BIST 100 endeksi 1.806,10 puan azalırken, bankacılık endeksi yüzde 2,46, holding endeksi yüzde 2,13 değer kaybetti. Tüm sektör endeksleri değer kaybederken, en çok gerileyen ise yüzde 3,85 ile tekstil, deri oldu.

Dün ABD'de açıklanan son anketlere göre, Hillary Clinton'ın başkanlık yarışında yaklaşık 3 puan farkla önde olmasının etkisiyle gün boyu pozitif bir seyir izleyen BIST 100 endeksi yüzde 0,91 artışla 76.367,79 puandan kapanmıştı.

ABD başkanlık seçiminde kesin olmayan sonuçlara göre Trump, başkanlık için gerekli olan 270 temsilciye oldukça yaklaştı. Uzmanlar, bundan sonra açılan sandıklarda görünümün değişmesinin pek mümkün olmadığını belirterek, yüzde 80 ihtimalle Trump'ın yeni ABD Başkanı olacağını kaydetti.

Trump'ın uygulayacağı ekonomik ve siyasi politikalara ilişkin belirsizliğin küresel piyasalarda risk iştahını azalttığı ve yatırımcıların güvenli liman arayışlarının öne çıktığı görülüyor. Analistler, piyasalarda ilk anda oluşan panik havasının uzun soluklu olmayacağını ve gelmesi muhtemel tepki alımlarının gücü ile ABD'den gelecek haberlerin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.