MHP Genel Başkanı Bahçeli Başkanlığa yeşil ışık yaktı

MHP Genel Başkanı Bahçeli Başkanlığa yeşil ışık yaktı
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başbakan Yıldırım ile görüşmesi hakkında "Bugün Sayın Başbakanın şahsımla paylaştığı anayasayla ilgili düşüncelerini müspet ve makul buluyoruz." diyerek başkanlık sistemine yeşil ışık yaktığını açıkladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bugün Sayın Başbakanın şahsımla paylaştığı anayasayla ilgili düşüncelerini müspet ve makul buluyoruz. Sayın Yıldırım'la oldukça verimli geçen görüşmemizin ülke ve millet hayrına güzel gelişmelere vesile olacağı kanaatindeyim. Henüz somut bir siyasi mutabakat sağlanmamış olsa da önümüzdeki sürecin Türkiye'deki fiili dayatmayı çözeceği ümidindeyim." dedi.

Bahçeli, Twitter hesabından, bugün Başbakan Binali Yıldırım ile Çankaya Köşkü'nde yaptıkları görüşmeye ilişkin paylaşımda bulundu. 

TÜRKİYE SORUN YUMAĞI

Türkiye'nin sorun yumağı olduğunu, pek çok açmazı bulunduğunu her sağduyulu ve vicdan sahibi insanın takdir ve tasdik edeceğini belirten Bahçeli, şu değerlendirmede bulundu:

"Şu sorunun cevabını aramak durumundayız, akışa kendimizi bırakıp ağırlaşan meselelerin derinleşmesini atıl ve etkisiz şekilde izleyelim mi? Ya da milletçe hamle üstünlüğünü elimize alıp milli iradeyle gelişmelerin seyrine müdahil mi olalım? Önce bu kararı vermek zorundayız. MHP bahis konusu vatan ve millet olduğunda fedakarlıkta sınır ve eşik tanımayan bir inanmışlığa sahiptir. Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben anlayışımız bu inanmışlığın tezahürüdür. Biz tutarlıyız, ilkeliyiz, dürüstüz ve ahlakın burcuyuz. Şu anda fiili açmaz ve kriz hali Türkiye'nin önünü tıkamış, ufkunu kapatmış, devlet ve toplum hayatının ömrünü karartmıştır. Bilhassa 15 Temmuz’dan sonra siyasi dinamikler farklılaştığı gibi karmaşıklaşmış, ülkemiz öngörülebilir olmaktan çıkmıştır."

"Peki, vatan ve millet sevdalıları buna tepkisiz, ilgisiz, duyarsız ve yabancı mı durmalı, yoksa meşruiyet ve millete bağlılığı mı sağlamalıdır?" diye soran Bahçeli, "Elbette ikincisidir. Bu nedenle, bugün Sayın Başbakanın şahsımla paylaştığı anayasayla ilgili düşüncelerini müspet ve makul buluyoruz. Sayın Yıldırım'la oldukça verimli geçen görüşmemizin ülke ve millet hayrına güzel gelişmelere vesile olacağı kanaatindeyim. Henüz somut bir siyasi mutabakat sağlanmamış olsa da, önümüzdeki sürecin Türkiye'deki fiili dayatmayı çözeceği ümidindeyim." ifadesini kullandı.

GELECEĞİMİZİN POLİTİK KARARI

Devlet Bahçeli, MHP'nin mazlumların sesine kulak verdiğini, çaresizlere, umutla istikrar ve refah gözleyenlere el uzattığını, kucak açtığını belirterek, sorunun bir parçası değil, çözümün yol başçısı, kaosun mimarı değil, huzur ve düzenin yol açıcısı olmaktan başka bir tercihin bulunmadığını vurguladı. Bahçeli, "Geleceğimizin politik kararı vatan coğrafyasının ana damarında yazılıdır. Bunu anlamalı, buna göre hazırlık yapıp hareket etmeliyiz." açıklamasını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.