Altın fiyatları düşmeye başladı!

Altın fiyatları düşmeye başladı!
Altın fiyatları 11 Kasım gününe düşüş ile başladı. ABD başkanlık seçimlerinden dolayı oldukça yükselen altın fiyatları, seçim sonrası düşmeye başladı.

ABD başkanlık seçimlerine bağlı olarak haftaya yükselişle başlayan altın fiyatları, bugün düşüş göstererek haftayı kapatıyor. Gram altın 132 liradan işlem görürken, çeyrek altın fiyatları ise 217 liradan değer buluyor. 11 Kasım Cuma günü için altın fiyatlarıyla ilgili uzman yorumları haberimizde. 

Altın frene bastı

Altın, Donald Trump`ın seçimleri kazanması ile birlikte haftayı kayıpla geçmeye yöneldi.

Altın, Donald Trump'ın seçimleri kazanmasının, uygulayacağı politikalarının ekonomiyi destekleyeceği ve buna bağlı olarak hisse senetleri ve metaller ralli yaparken güvenli liman niteliğindeki varlıkların cazibesinin azalması ile birlikte, haftayı kayıpla geçmeye yöneldi.
 
Altının onsu, Perşembe günü yüzde 1.5 düşüşle ons başına 1,259.20 dolardan kapanmasının ardından 1,262.89 dolara geldi. Metal bu hafta, ABD başkanlık seçimlerinde Trump'ın sürpriz zaferine ilişkin kaygıların azalması ile birlikte yüzde 3.2 geriledi.
 
Seçim öncesi üç hafta üst üste yükselen altının cazibesi, Trump'ın politikalarının ABD altyapısının yeniden inşası ve büyümeyi destekleme üzerinde odaklanacağına ilişkin iyimserliğin artması ile birlikte azalıyor. Hisse senetleri ve metaller yükselirken, dolar güçlendi ve bunun sonucui altına yönelik alternatif yatırım talebi azaldı. Ytaırımcıların dikkatişimdi yeniden Fed'e çevriliyor. Traderlar, Fed'in gelecek ayki toplantısında faiz artırımı olasılığını yüzde 80 olarak görüyor.
 
Melbourne'de RBC Capital Markets analisti Paul Hissey, "Düşük vergiler, regülasyon ve mali teşvikteki artış, ABD için nimet olabilir," dedi ve "Güçlü ABD ekonomisi kısa vadede muhtemelen altın üzerindeki baskısını sürdürecek" şeklinde görüş bildirdi.
 
Goldman Sachs Group Inc.'ye göre, Cumhuriyetçi iktidarın harcamaları inşaat sektörü faaliyetlerine destek sağlayacak ve çelik, nikel, çinko ve dizel gibi emtia bundan faydalanacak, fakat altın için görünüm karışık. Banka, 9 Kasım tarihli raporunda, altının mali ve jeopolitik belirsizlikten destek alabileceğini, ancak güçlü büyümenin fiyatlar için aşağı bir faktör olabileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.