Erdoğan Trump karşıtı gösterileri değerlendirdi

Erdoğan Trump karşıtı gösterileri değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye için olduğu gibi Amerika için de bir üst akıl olduğunu belirtti ve Trump karşıtı gösterilere ilişkin bakın neler söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Belarus'taki açılış seyahatının ardından dönüşte kendisine eşlik eden gazetecilerin sorularını yanıtladı. Buna göre Erdoğan Türkiye için olduğu gibi Amerika için de bir üst akıldan söz edilmesi gerektiğini belirtirken hem Avrupa'da, hem Amerika'da Trump aleyhine gösteriler başlamasını şöyle değerlendirdi:

ABD İÇİN DE BİR ÜST AKIL VAR

Türkiye için bir üst akıl vardı, o belli. Amerika için de bir üst akıl var. Burada, değerlendirmeler başta olmak üzere her konuda sabırlı olmakta fayda var. Trump'a karşı yapılan bazı gösterilerin geçici olduğunu düşünüyorum. Sokağa çıkanların çoğu yakın bir zamanda Trump'tan randevu için sıraya girerlerse şaşırmam. Trump, FETÖ'den falan para alarak seçimi kazanmadı ki. Kendi imkanlarıyla geldi. Mali gücü vardı, kampanyasını büyük oranda kendi imkanlarıyla yaptı. Trump aleyhtarı gösterilerin, kaybedenler arasındaki bazı kesimlerin hazımsızlığının göstergesi olduğuna inanıyorum. Bunların geçici olduğunu düşünüyorum."

Erdoğan'ın uçakta yaptığı değerlendirmelerin tamamınıa Hilal Kaplan bugünkü yazısında yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.