Numan Kurtulmuş açıkladı: Yakalandılar

Numan Kurtulmuş açıkladı: Yakalandılar
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ü şehit eden saldırganın yakalandığını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün şehit edildiği terör saldırısıyla ilgili ana faillerin yakalandığını açıkladı.

İşte o konuşmadan satır başları

"Şu ana kadar 62 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 10 tanesi serbest bırakıldı, geri kalanların sorgulaması devam ediyor. Olayın failleri, ana failleri yakalanmıştır. İstanbul'dan bombanın kargoyla gönderilmesinden bombanın patlatılma anına kadar bütün bu süreçlerde kimlerin dahli olduysa bunlara aşağı yukarı ulaşılmış, arkasında daha başka kimler varsa bunlara da ulaşılacak ve bu olay bütün detaylarıyla ortaya çıkarılarak, hesap sorulacaktır.

GAP PROJESİ

GAP projesinin tamamlanmasıyla birlikte toplam 1 milyon 270 bin kişiye istihdam sağlanacaktır. Bütün bunlar tamamlandığında sulamada, enerjide toplam 4.19 milyar dolarlık yıllık bir ekonomik getiriyi Doğu Anadolu Projesi'nden elde etmiş olacağız. Bu projede 890 bin kişi istihdam edilecektir.

YABANCI YATIRIMCIYA VATANDAŞLIK

Gündemdeki konulardan biri yabancılara istisnai Türk vatandaşlığının verilmesiyle ilgili meseledir.Türkiye’de sabit yatırım yapanlar, belli bir seviyede gayrimenkul alıp 3 yıl satılmama şerhiyle tapuya kaydedenler, istihdam sağlayan yabancılar, 3 yıl çekmemek şartıyla bankaya belli bir miktar para yatıranlar, belli bir süre çekmemek şartıyla belli miktar devlet yatırım araçlarına yatırım yapan yabancılar kapsama alınmıştır.Bunların detayları önümüzdeki günlerde netleştirilecek.

AB'NİN YAYINLADIĞI İLERLEME RAPORU

Gerekli tüm açıklamalar yapıldı. Bu rapor yanlı ve asla kabul edilemeyecek iddialarla dolu bir rapordur. Tamamen Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak, Türkiye'nin terörle mücadelesini engellemek için yazılan yanlı bir rapordur. Bu raporun içeriğini kabul etmediğimizi ifade etmek isterim. Schulz'un sözlerine anlam vermek mümkün değil.
 Türkiye'nin terörle mücadelesinden rahatsız olan bu tür yaklaşımları kabul etmek mümkün değil. Türk halkının 15 Temmuz'da verdiği mücadelede de Avrupa'nın arkamızda durduğunu söylemek mümkün değil.

FIRAT KALKANI OPERASYONU

 Fırat Kalkanı operasyonu planlandığı şekilde devam ediyor. Türkiye, havadan desteğini sürdürmeye yeniden başlamıştır. Operasyon, El Bab'a doğru planlandığı şekilde ilerliyor.

ANAYASA ÇALIŞMALARI

330'u bulduğumuz anda bu gündeme getirilecektir. MHP ile görüşmelerimizin devam ediyor, CHP'ye de kapımız açıktır. Mühim olan halkın büyük kesimlerinin katıldığı anayasal bir değişim yapmaktır. Bizim görüşümüz parlamentodan yeşil ışık çıktığında bunu halka götürmektir. Türkiye'de yürütmenin tek elde toplanacağı bir sisteme geçişi öngörüyoruz. Tam, güçlendirilmiş başkanlık modelidir üzerinde durduğumuz. Daha fazla denetlenebilen sistem öngörüyoruz.

YURT DIŞINA KAÇAN FETÖ'CÜLER

Türkiye’nin FETÖ ile mücadelesi geçici bir mücadele değildir. Devlerimizi millet adına bu unsurları temizlemek için her türlü çalışmayı yapacaktır.Gerekirse yurt dışına akçanlar için vatandaşlıktan çıkarılma söz konusu olabilir.

CHP VE MHP İLE GÖRÜŞME

Prensip olarak görüşme yapmaya karar vermek önemlidir. Şu anda hem Kılıçdaroğlu hem Bahçeli ile planlanmış bir görüşme yoktur. Çıkacak anayasa değişikliği bütün milletin olacak. Milletten oy alan bir parti olarak CHP'nin de katılmasını bekleriz

DOLARDAKİ YÜKSELİŞ

Önce şunu ifade edeyim dolar sadece Türk parası karşısında değer kazanmıyor. Doların bu kadar değerlenmesi ABD ekonomis için de pozitif biri durum değildir.  Türkiye ekonomisindeki yapılsal nedenlerden dolayı dolar değerlenmiyor. Bu geçicidir, bu şartlar ortadan kalktıktan sonra dolar belli bir seviyenin altına inecektir. Telaşlanacak bir durum olmadığını söylemek isterim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.