Başbakan sürprizi Beştepe'de açıkladı

Başbakan sürprizi Beştepe'de açıkladı
Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılacak "Milli Tarım Projesi" toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, 14 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde tarıma 90 milyar destek verildiğini açıkladı

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılacak "Milli Tarım Projesi" toplantısında 14 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde tarıma 90 milyar destek verildiğini açıklayan Başbakan Binali Yıldırım şunları kaydetti:

Çiftçi yaptığı işten memnun değilse bir yerde bir yanlış var demektir. 14 yıllık iktidarımız döneminde tarım sektörüne tam 90 milyar TL destek verdik. Bu destekler daha fazla olmalı.

Destek sistemini değiştireceğiz. Tarım sektörüne bir ekerken bir de biçerken destek vereceğiz. Yani aldığından da bir şey anlasın çiftçilerimiz. Bu karar önemli bir karar.

İki önemli gider kalemi var. Maliyetleri iki önemli kalem olan gübre ve yakıtta azalmalara gideceğiz. Gübrede KDV'leri kaldırdık.

Mazot ödemeleri için de diyoruz ki deponun yarısı sizden yarısı bizden. Hayırlı uğurlu olsun.

Miras nedeniyle büyük tarlalar bölüne bölüne küçüldü. Buna yönelik önlem alacağız.

Biz millet olarak gıdada bir geleneğimiz var. Buğdayla koyun gerisi oyun. Beslenme geleneğimizde bu var. Tabi sebze ve diğer ürünler önemli ama tahıl ve et bizim için stratejik iki ürün. Bunların desteklenmesi için gerekli tedbirleri alacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.