Marmara'da ilk seyrine çıktı

Marmara'da ilk seyrine çıktı
Yerli alanda geliştirilen teknolojilerimize bir yenisi daha ekleniyor. 'TCG Bayraktar' adı verilen Tank Çıkarma Gemisinin ilk testlerine başlandı.

Anadolu Tersanesi (ADİK) tarafından 3 yılda inşa edilen TCG Bayraktar özellikleriyle de dikkat çekiyor.

TCG BAYRAKTAR ÖZELLİKLERİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR

İlk amfibi çıkartma gemisi olarak üretilen TCG Bayraktar, geçen hafta Marmara Denizi’nde ilk testine çıktı. 2017 yılının Şubat ayında Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilecek olan TCG Bayraktar araç ve teçhizat konusunda birlik nakli sağlayacak.

Asıl amaç geniş muhabere ve elektronik imkanlarını kullanarak hareket ve lojistik fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmek. Şöyle ki Bayraktar araç ve personel taşıyabildiği gibi, helikopter harekatı, ateş desteği ve acil sağlık hizmetleri için deniz gücünü kullanacak.

30 GÜN DENİZDE KALABİLİYOR

TCG Bayraktar toplam 7 bin 254 ton ağırlığa sahip. 139 metre boy ve 19,60 metre eni bulunmakta. 600 kişilik yatak kapasitesi, 1200 ton yük taşıma, tank ve zırhlı araç yükleyebilme ve ikmale ihtiyaç duymadan 30 gün denizde kalabilme gibi özellikleri bulunuyor.

Geminin içerisinde 12 Subay, 51 Astsubay, 66 Er görev yapacağı gibi, 690 metrekare açık güverte alanı bulunuyor. Tüm bu kapasitelerin yanı sıra bir seferde 20 adet Tank taşıyabilen TCG Bayraktar, 2 adet tek namlulu otomatik malera topu, 2 adet makinalı tüfek ve 2 adet MK15 Phalanx CIWS ile donatıldı.

İŞTE TCG BAYRAKTAR'IN ANA GÖREV VE KABİLİYETLERİ

Amfibi harekat ve ateş desteği

Doğal afet yardım görevleri

Araç ve personel taşima kabiliyeti ile birlik aktarimi

Komuta kontrol

İdari ve lojistik görev fonksiyonlarına katkı

Karadeniz, Marmara, Ege Denizi ve Akdeniz harekat alanlari ile çevre ve uzak denizlerin uluslararasi sularında görev yapma kabiliyeti

Gündüz ve gece helikopter harekatı yapma kabiliyeti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.