İzmir'de sargı bezi skandalı

İzmir'de sargı bezi skandalı
İzmir’de sezaryenle yaptığı doğum sırasında 22 yaşındaki Harika Kanık’ın vücudunda sargı bezi unutuldu. Yaşadığı acılar nedeniyle gittiği doktoru, ‘Ağrılar normal’ deyip evine gönderdi.

6 ayda oluşan iltihap, genç annenin tüm vücudunu sardı. Ameliyat olmasına rağmen kurtarılamadı.İzmir'de sezaryen esnasında unutulan sargı bezi, genç anneyi ölüme götürdü.

Buca'da oturan 22 yaşındaki Harika Kanık, çocukluk aşkı olan özel güvenlik görevlisi 26 yaşındaki Figani Kanık'la 2 yıl önce evlendi. Çiftin mutluluğu Harika Kanık'ın hamile kalıp geçen nisan ayında özel bir hastanede doğum yapmasıyla daha da arttı. Ancak, sezaryenle gerçekleşen doğumun ardından, annenin karnındaki ağrılar ve halsizliği bir türlü geçmedi. İddiaya göre, bir kaç kez gittiği doğumu yaptıran kadın doğum uzmanı Ü.Ç., ağrıların sezaryenden kaynaklandığını söyleyip, ağrı kesici almasını önerdi hastasını evine gönderdi.

AMELİYATTA ORTAYA ÇIKTI

6 ay boyunca ağrıları daha da artan Harika Kanık, bu defa doktor Ü.Ç. tarafından Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Burada genç annenin kanında yüksek oranda iltihap tespit edildi. İltihabın, tedaviye rağmen azalmaması üzerine genç kadın ameliyata alındı. Acı gerçek operasyonda ortaya çıktı. Özel hastanede doğumu gerçekleştiren Ü.Ç.'nin, Kanık'nın rahminde sargı bezini unuttuğu görüldü. Bezin zamanla rahim duvarına yapışmasıyla, vücudun bir parçası gibi algılandığı ve iltihaplanmaya neden olduğu belirlendi.

8 GÜN SONRA CAN VERDİ

Bir saat sürmesi öngörülen ameliyat tam 6 saat sürdü. Farklı bölümlerde uzmanlaşmış cerrahların da çağırıldığı ameliyatta, Harika Kanık'ın rahminin tamamı ile idrar kesesinin bir bölümü alındı. Operasyondan sonra yoğun bakım ünitesinde uyutulan Harika Kanık, vücuduna yayılan iltihabın organlarına verdiği tahribat nedeniyle 8 gün sonra, 23 Ekim'de hayatını kaybetti.

AİLESİ YASA BOĞULDU

Genç kadının ölümü, eşi Figani Yanık ve ailesini yasa boğdu. Ailenin avukatları, başta doğumu yaptıran doktor Ü.Ç. olmak üzere sorumluluğu bulunanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Harika Kanık'ın dünyaya getirdiği ve 'Seher' ismini verdiği kızına, üzücü olayın ardından 'Harika' adı da konuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.