Başbakan'dan 5G müjdesi!

Başbakan'dan 5G müjdesi!
Başbakan Binali Yıldırım, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Bilişim Zirvesi 2016" etkinliğinde konuştu.

Başbakan Yıldırım, "Gelecek için hepimiz ümit ediyoruz ki bilimin desteklediği sanayi üretimi, insanlara savaş yerine huzur, refah ve hayat standardını yükseltecek bilişim teknolojilerini sunar. Çünkü bilimsel üretim laboratuvardan çıkıp insanın hayatına ulaşmadıkça, insana değmedikçe kalın kitaplarda teorik bilgiler olmaktan öteye geçemez." dedi.

Yıldırım, "Yeni dönemde erişilme noktasında, Türkiye'nin coğrafi olarak her noktasını erişilebilecek şekilde altyapıyı, ticari bir düşünceye kapılmaksızın bir kamu hizmeti, evrensel hizmet olarak yapmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz." diye konuştu.

'Bundan sonraki adım 5G için hazırlıkların süratle tamamlanmasıdır'

Başbakan Yıldırım, "Buradan hiçbir ayrım yapmadan söylüyorum. Operatörlerimiz de güzel bir başarı ortaya koydular, iyi performans gösterdiler. 5-6 yıl gibi kısa zamanda ülkemizin hemen hemen her noktasına 3G erişimini bağlamayı sağladılar. Bunun üzerine hiç vakit kaybetmeden 2015 yılında 4,5G lisans ihalesini gerçekleştirdik ve bundan sonraki adım 5G için hazırlıkların süratle tamamlanmasıdır. 5G'ye ve ötesine ilişkin açılımları içerecek şekilde yerli ve milli ürünlerin geliştirilme çalışmaları da bu arada devam ediyor." dedi.

Yıldırım, "Eğitimden sağlığa, sosyal güvenlikten tarıma pek çok alanda toplam, bugün bin 700'ün üzerinde kamu hizmeti e-devlet portalından verilir hale geldi. 295 kamu kurumu aracılığıyla 30 milyon 677 bin kullanıcıya erişmiş durumda. E-devlet kapısıyla, devlet kurumlarının bilişim teknolojisinden en iyi şekilde yararlanmasının yolunu açtık. Bu sayede vatandaşlarımız devlet dairesiyle olan işlemlerini 7/24 online ortamda kolayca çok hızlı bir şekilde yapar hale getirildi." diye konuştu.

'Türkiye dünyanın hızla ve istikrarlı büyüyen ülkeler listesinde'

Başbakan Yıldırım, "Türkiye, dünyanın hızla ve istikrarlı büyüyen ülkeler listesinde yer almaktadır. Bilişimin tüm sektörler açısından itici güç olduğunun farkındayız. Eskiden bilişimi biz sadece bir sektör olarak görürdük ancak yaşadığımız süreçte, bilişimin bir sektörden ziyade, bir yaşam tarzına dönüştüğünü görüyoruz." dedi.

Yıldırım, "Bu itici bilişim gücü doğru kullanarak önümüzdeki yıllarda Türkiye'yi 2023 hedeflerimiz doğrultusunda dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri haline getirme hedefimizi rahatlıkla gerçekleştirebiliriz ancak çıtamızı küresel markalar ve küresel kullanım alanları olan teknolojik ürünler üretme noktasına çıkarmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, "Ülke olarak son yıllarda bilişim sektöründe büyük gelişmeler katetmekle beraber bu geldiğimiz noktayı asla ve asla başarı olarak görmüyoruz, yeterli olarak da görmüyoruz. Önümüzde çok daha uzun bir yol olduğunu biliyoruz. Çünkü bilişim demek iletişim demek, internet demek, sürekli gelişim demektir." dedi.

Yıldırım, "Önümüzdeki dönem içerisinde çok basit, anlaşılabilir, sektörün büyümesinin hızını yavaşlatan değil, büyümesini daha da hızlandıran ve oluşan ciroya göre çok daha vergi geliri sağlayacak basit yeni bir modeli hayata geçireceğiz. Vergi sisteminin bilişim sektörünün ayağına ayak bağı olmasının önüne geçeceğiz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.