Erdoğan çok sinirlendi: Bu nasıl iş!

Erdoğan çok sinirlendi: Bu nasıl iş!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polis Akademisi “Türkiye'nin Yeni Güvenlik Konsepti” Konferansı'nda konuşuyor.

15 Temmuz gecesi bombalanan Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'nin yanıbaşında 800 polis akademisi öğrencisi ve idarecisi de bulunuyordu. Bu kardeşlerimi de gazi olarak görüyorum. Darbe gecesi mücadelenin en ön saflarında, genç amir ve memur kardeşlerimin bulunduğunu görmekten memnuniyet duydum. Bu tablo doğru yolda olduğumuzun işaretidir. Türk milletinin, Türk devletnin polisi olacaktır.

ARTIK SADECE MİLLETİN POLİSİ

Polisimiz artık o ya da bu grubun değil sadece Türk milletinin polisi olacaktır. Ruhunu Pensilvanya'ya ya da bir başka illegal yapıya satmış kimseye böyle bir grupta yer yoktur olamaz. Kariyerini, ilişkilerini, beklentilerini milletinin ve devletinin üzerinde tutan zihniyeti ortadan kaldırdık, kaldırmaya devam edeceğiz. Bu kurum devletin kurumudur. Müslüman aynı delikten iki kez ısırılmaz.

 KABİLE DEVLETİ DEĞİLİZ

Geçmişte yapılan hatalardan gereken dersleri çıkararak, kendimize yeni ve aydınlık gelecek kurmakta kararlıyız. Bu anlayışla yeniden yapılandırdığımız polis akademisi olarak sizlere düşüyor. İnsanlar gibi, devletin de, toplumların da hayatları sürekli değişen; doğar, gelişir, büyür ve ölür. Gelişen dinamik bir yapıya sahiptir. Türkiye gibi kadim milletlerin mirasçısı gibi devletlerde çok daha sert yaşanır. Biz 2 bin 200 yılı aşkın bir devlet geleneğine sahibiz. Biz kabine, çadır devleti değiliz. Biz onurluyuz, biz gururluyuz ama bu geleneğin içinden geldiğini zanneden bazı gafiller işte 15 Temmuz'u yaptılar. Bedelini ağır ödediler, ödemeye devam ediyorlar. Hala bu gafletin içinde olanlar varsa bu yanlıştan dönmeliler. 

BURNUMUZUN DİBİNDEKİ YERLER ALINDI

Bizler bin 400 yılı aşkın medeniyet geçmişimiz var. Anadolu merkezli ilk devletimiz 1075 yılında kurulan Türkiye Selçuklu Devleti'dir. Osmanlı, Söğüt'te dikilen çınarın 3 kıtayı kucakladığı dünyanın sayılı devletidir. Türkiye ise elimizde kalanla kurduğumuz son devlettir. Biz 22 milyon kilometrekarelik toprağı görmüş bir devletin varisleriyiz. Maalesef bir yerle tırmıklandı 780 bin kilometrekareye kaldık. Burnumuzun dibindeki yerler bile alındı. Anlaşmalarla başarılı çıktık diyenler oldu. Nasıl ya, elindekini veriyorsun, nasıl başarılı çıkıyorsun? 

DERTLERİ BAŞKA

Neydik, neyiz, ne olacağız? Bu soru bizim için çok önemli. Ankara'dan saatlerce uçuş mesafelerindeki coğrafyaları bize böyle hissettiren tarihin arka planını çok iyi okumalıyız.

Türkiye terör örgütleriyle mücadelesini sürdürecek. Ancak kafasını bu soruna gömüp çevresinden kopmayacaktır. Terör örgütlerinin asıl amacının kendi içimize hapsetmek olduğunu daha iyi biliyoruz. Sanmayın ki FETÖ'nün temel gayesi bürokraside, eğitimde daha fazla etkin olmaktır, sanmayın ki DEAŞ'ın İslam devleti kurmaktır, sanmayın ki PKK'nın ayrı devlet kurmaktır. Dert başka. Bu örgütler diğer güçlerin planlarını rahatça uygulayabilmelerini sağlamak için, Türkiye'yi iç meselelerine odaklamak için üzerimize salınmış araçtan ibaret. 15 Temmuz gecesi yapılanı yapacağız. 

TERÖRİSTLER KAÇACAK DELİK ARIYOR

Ben dünya 5'den büyüktür diyorum. Türkiye inşallah kendinden büyük Türkiye'yi inşa edecektir, neyle siz gençlerle. Doğu ve Güneydoğu böyle gidecek mi? Hayır. Son dönemlerde hep beraber bir mücadele veriyoruz. teröristler şu an kaçacak delik arıyor. Bu bölgede yaşayan tüm insanlarımızın kendilerine olan özgüvenini artıracak. Artık kepenk indir dediği anda kepenk indiren esnaf olmayacak. Bu polisin askerin olduğu kadar seninde görevin. Bunlara milletçe dünyayı dar edeceğiz. Şu anda en önemli noktadayız. İnşallah bu son safhada darbeyi onlara en güzel şekilde indirip bu işi bitireceğiz.

BUNLARIN CİBİLİYETİNİN GEREĞİ BU

Bugün bir batılı geldi. öğleden sonra cezaevlerindeki vekillerle ilgili bir karar çıkacak dedi. Kendisine bunları ve yaptıklarını anlattım ve hemen ara orayı ve şunları söyle dedim: "Türkiye'nin içişlerine karışmayın. Bunlar gönderdiğiniz mektubu size geri gönderir bildiklerini okurlar."  Bizim iç kararlarımıza hiç kimse karışamaz.  Bu güne kadar bizim ülkemizi karıştıranlar zaten onların kendileri olmuştur. Türkiye'de kaçan teröristler Brüksel sokaklarında nutuk atıyorlar. Bu nasıl iştir? Biz bunları tanıyoruz, biliyoruz. Bunların cibiliyetlerinin gereği bu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.