Destici'den şok PKK açıklaması

Destici'den şok PKK açıklaması
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, PKK'nın bölgede bütün devlet kurumlarına yuvalandığını söyledi.

Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün makam odasında kendi çalışanları tarafından şehit edilmesiyle birlikte gözler, bölgedeki devlet kurumlarına çevrildi.

Konuyla ilgili konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, çarpıcı ve bir o kadar düşündürücü bir iddiada bulundu.

Destici "Sadece Derik Kaymakamlığında değil, o bölgedeki bütün kaymakamlıklarda, bütün milli eğitim müdürlüklerinde, tarım il ve ilçe müdürlüklerinde, yani devletin orada ne kadar kurumu varsa PKK hepsine yuvalanmış vaziyette. Hepsinin ivedilikle tespit edilip, temizlenmesi gerekiyor." dedi.

Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, hükümetin terörle topyekun mücadele etmesini desteklediklerini  belirtti.

Kamudaki PKK'lıların temizlenmesi gerektiğini vurgulayan Destici, "Biz yıllardır bunu söyledik, neticede Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit edilmesi hadisesinde ne demek istediğimiz çok net bir şekilde anlaşıldı. Sadece Derik Kaymakamlığında değil, o bölgedeki bütün kaymakamlıklarda, bütün milli eğitim müdürlüklerinde, tarım il ve ilçe müdürlüklerinde, yani devletin orada ne kadar kurumu varsa, PKK hepsine yuvalanmış vaziyette. Hepsinin ivedilikle tespit edilip temizlenmesi gerekiyor." diye konuştu.

AVRUPA'DA 10 BİN PKK'LI

Türkiye'nin, sınırları dışındaki PKK'lılarla da mücadelesinin sürmesini isteyen Destici, "AB ülkelerinde 10 binden fazla PKK'lı terörist var." dedi. 

Türkiye'nin yıllar önce koyması gereken tepkiyi bugün ortaya koyduğunu görmekten de memnuniyet duyduklarını anlatan Mustafa Destici, AB ülkelerine gösterilen tepkinin haklı olduğunu kaydetti.

Anayasa değişikliği ile ilgili tartışmalara da değinen Destici, kuvvetler ayrılığının egemen olduğu, tam demokratik ve geniş kapsamlı bir anayasa beklediklerini ama bunun yerine dar kapsamlı bir tekliften bahsedildiğine işaret ederek, teklifin ortaya çıkmasının ardından detaylı yorum yapma şansları olacağını aktardı.

Destici, erken yaşta evlenenlerle ilgili düzenlemenin geri çekilmesini çok olumlu bulduğunu bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.