Türkeş Kıbrıs görüşmeleri için umut vermedi

Türkeş Kıbrıs görüşmeleri için umut vermedi
Tuğrul Türkeş, Rum kesimi ile sürdürülen Kıbrıs müzakerelerinde anlaşma sağlanamayabileceğini söyledi. Türkeş, Rum kesiminin anlaşmamak için çaba sarf ettiğini söyledi.

 

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, İsviçre'de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kıbrıs Rum kesimi arasında yürütülen müzakereler için umutlu konuşmadı. Türkeş, Rum kesiminin tavrını eleştirdi, "Böyle giderse anlaşmamakta anlaşacağız gibi görünüyor" dedi.

Türkeş, TBMM Genel Kurulunda görüşülen Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın komisyona çekilen geçici birinci maddesi üzerinde yapılan görüşmede, milletvekillerinin sorularını cevapladı.

RUM KESİMİNE ELEŞTİRİ

Kıbrıs ile ilgili müzakerelerin İsviçre'de devam ettiğini hatırlatan Türkeş, "Rum tarafı görüşmeleri yapıyor görünüp görüşmelerden kaçmak için her vasatı değerlendirmektedir." diye konuştu.

"TÜM İYİ NİYETE RAĞMEN"

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın iyi niyeti, müzakerecilerin gayreti, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin desteğine rağmen bir uzlaşma noktası bulunamadığını söyleyen Türkeş, "Bu sene sonuna kadar olacağı bekleniyordu. Son gelişmeler gösteriyor ki Rum tarafı bu kararlı tavrına devam ederse anlaşmamakta anlaşacağız gibi görünüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Özbekistan'ı ziyaret ettiklerini anımsatan Türkeş, "Daha önceden Türkmenistan'ın milli günü münasebetiyle orada bulunmuştuk, Kırgızistan'a seyahatlerimiz olmuştu. Özbekistan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi arifesinde, merhum Cumhurbaşkanları Kerimov'un hem kabrini ziyaret etme hem de Semerkant'ta ikili temas imkanını Sayın Cumhurbaşkanımız buldu. Birçok Türk müteahhidinin, iş adamının oralarda işleri var. Buralardaki ilişkileri, bunları artırmak için de çalışmalar devam ediyor." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.