Mehmet Şimşek’ten tepki çeken AB mesajı

Mehmet Şimşek’ten tepki çeken AB mesajı
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in AB ile ilgili bir mesajı, Hükümet ve AK Partililerin tepkisine neden oldu. Şimşek, tepkiler üzerine yanlış anlaşıldığını bildirdi.

Avrupa Parlamentosu’nun dondurma kararının ardından Hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AP ve AB’ye yönelik çok sert mesajlar gelmeye devam ederken, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek dün twitter adresinden “"AB çökmüyor! Tam aksine büyük bir başarı hikayesi. Yaklaşık 510 milyon insan huzur ve refah içinde yaşıyor..." mesajını paylaştı.

Şimşek’in bu mesajı Hükümet çevrelerince tepkiyle karşılandı.

Kimi AK Partili milletvekili de Şimşek’in ismini vermeden, bu mesajına karşı paylaşımlarda bulundu.

Örneğin AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Bülent Turan, "15 yıldır bizi bir arada tutan ve güçlü kılan en önemli şey;  söylem bütünlüğü. Buna aykırı her söz, Partimize zarar verir, seçmenimizi üzer" diye yazdı.

Ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan AB gerçeğini gözler önüne seren mesajlar gelmeye başladı.

Bakan Bozdağ mesajlarında AB'nin Türkiye'yi her zaman oyaladığını, terör örgütlerinin sığınağı ve sözcüsü olduğunu anlattı.

Fatih Tezcan gibi Hükümet’e yakın gazeteciler de twitter adreslerinden Mehmet Şimşek’e tepki gösterdi.

ŞİMŞEK: MESAJLARIM BAĞLAMINDAN ÇIKARILIYOR

Mehmet Şimşek ise bu tepkilerin ardından yeni mesajlar paylaştı. Başbakan Yardımcısı Şimşek, "AB mesajlarımı bağlamından çıkarma çabaları var. Kastım 28 ülke ve birçok mezhep/etnik grubun refah içinde birlikteliğine dikkat çekmekti... Sadece durum tespiti içeren ifadelerim AB'nin ülkemize karşı tutumunu, yaklaşımını ve icraatlarını tasvip ettiğim anlamına asla gelmez!" dedi.

1111.jpg22222.jpg333333.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.