Selvi’den ilginç AK Parti-FETÖ iddiası

Selvi’den ilginç AK Parti-FETÖ iddiası
İktidara yakın gazetecilerden Abdülkadir Selvi, FETÖ ile mücadele konusunda AK Parti içinde farklı sesler olduğunu ileri sürerek “mücadeleyi bakkal seviyesine yaymayalım” denildiğini aktardı.

Hükümet’e en yakın gazetecilerden Abdülkadir Selvi, AK Parti’de idam, Başkanlık ve FETÖ ile mücadele konularında farklı sesler olduğunu ileri sürdü.

Bir Bakan’ın bir AK Parti genel başkan yardımcısına “İdam gelirse ben ret oyu vereceğim” dediğini aktaran Selvi’nin FETÖ ile mücadelede konusunda aktardığı görüşler de hayli dikkat çekici.

Selvi’ye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım görüşlerine değer verdiği ve bir elin parmağını geçmeyecek sayıdaki sayıda ancak saygınlığı olan partililerin idam, Başkanlık ve FETÖ ile mücadele konularına ilişkin düşüncelerini aldı.  

Bu isimlerin düşünceleri AK Parti içindeki genel görüşün yansıması olduğu belirtiliyor.

Selvi’ye göre bu isimler, FETÖ ile mücadele konusunda “Mücadeleyi bakkal seviyesine yaymayalım” uyarısında bulundu.

Abdülkadir Selvi’nin Hürriyet’teki “AK Parti'de farklı sesler” başlıklı yazısının ilgili bölümüne göre, bu AK Partililerin düşünceleri şöyle:

 “FETÖ yapılanmasını Cumhurbaşkanımız üstü ihanet, ortası ticaret ve altı ibadet olmak üzere üçe ayırmıştı. İhanet, 15 Temmuz’da darbe yaptı. Bunun askeri ve sivil bağlantıları var. Yani başta askerde, poliste, MİT’te, yargıda olmak üzere bunların bağlantıları var. Ayrıca bunların sivilde abileri, ablaları ve imamları var. Bunlarla mücadele edelim.

Ticarette ise bu yapıyı mali olarak destekleyen bir yapı var. Bunlarla mücadelede ise belli bir ticari kapasite belirleyelim. Belirli bir ticari kapasitenin üzerindekilerin üzerine gidelim. Ama bakkal dükkânı seviyesine yaymayalım.

Birde ibadet boyutu var. Bunların gerçeği görmesini sağlayalım.

15 Temmuz’da yakalananların yüzde 90’ı ihanet grubunun içinde. Yargılama buradan başlasın. Her kuruma kendine göre ölçü koymasın. 4-5 maddelik ceza kriterleri belirlensin. Ona göre yürütülsün. Ama bu yapılmıyor, mücadele düzensiz gidiyor. Sosyal yaralar açılıyor. Sivil ayağı yüz binleri buldu ama darbe yapan asker ayağında 10 bine bile ulaşılmadı. FETÖ’yle mücadele işine skor olarak bakılmamalı.” 

Yazının tamamı için tıklayın

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.