Telefonlar elle şarj edilebilecek!

Telefonlar elle şarj edilebilecek!
Kickstarter, akıllı telefonunuzun ihtiyaç duyduğu enerjiyi vücudunuzla gidermenizi sağlayan yeni nesil şarj teknolojisi geliştirdi.

 

 

Akıllı telefonların ortak sorunu kabul edilen batarya ömrüne ilginç bir çözüm geldi. Bir Kickstarter projesi olan HandEnergy, telefonunuzun ihtiyaç duyduğu enerjiyi elinizle karşılamanızı sağlıyor. 

Ürünün çalışma prensibi ise şöyle, Bir topunu andıran HandEnergy’yi avucunuza alarak, içerisinde yer alan rotor yani pervanenin dönmesini sağlamak. Cihazı dairesel bir şekilde döndürerek pervanenin rik hareket etmesini sağlamayıp elektakımı oluşturmanız gerekiyor.

Bunu gerçekleştirdikten sonra sıradan bir USB kablosu ile telefonunuzla bağlantı sağlayacağınız HandEnergy, cihazınızı şarj etmeye başlayacak.

Projenin kurucularından olan Alex Novik, bunun her gün kullanılacak bir ürün olmayabileceğini, çünkü cihazın tam kapasite enerjiye ulaşması için yaklaşık 1 saat boyunca hareket ettirilmesi gerektiğini ifade ediyor. 

HandEnergy’ye, 69 Euro’luk bir bağış yapıp toplanması hedeflenen fona ulaşıldığı taktirde Mayıs 2017 gibi sahip olabileceksiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.