Cumhurbaşkanı Erdoğan:büyük bir fetret dönemi yaşanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan:büyük bir fetret dönemi yaşanıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Külliyesi'nin açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Külliyesi'nin açılışında konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşması:

'Yıldırım Beyazıt Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerine hayırlıbi bir yıl diliyorum.

Bugün yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Ankara için tarihi bir an yaşıyoruz. Projeyle bizzat ilgilendim. Dolayısıyla proje, iyisiyle kötüsüyle fakire aittir.

Şu anda, hamdolsun 13- 14 bin öğrencisi var. Bu YBÜ'nün çekim alanı oluşturduğunun göstergesidir.

Bizim üniversite yıllarımız sıkıntılı yıllardı. Anarşizm yüzünden her zaman okula gidemezdik.

Dünya Türkiye'de toplanıyor. Elhamdülillah. Ülkemizde halihazırda 295 bin öğrenci eğitim alıyor. 

Esenboğa Külliyesi'nin bulunduğu Çubuk Ovası'nın tarihimize önemli bir yeri var. Sizlerin de çok iyi bildiği gibi Yıldırım Beyazıt Han ile Timur arasında Ankara Savaşı'nın yaşandığı topraklardır. Ordusundaki bazı grupların ihanetine uğrayan Yıldırım Beyazıt Han teslim olmak zorunda kalmıştı.

Özbekistan ziyaretinde ortak medeniyetimizin eserlerini yerinde gördüm. Bursa'yı Buhara'dan İstanbul'u Semerkand'dan ayırmak mümkün değil. Rektörümüzden rica ediyorum, belli zamanlardan öğrencilerimizi buralara gönderelim.

'BUNU PARÇALAMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Maalesef İslam ve Türk dünyası büyük bir fetret dönemi yaşanıyor. Bunların ilki bizden ikincisi dış güçlerden kaynaklanıyor. Böylesi bir atmosferde Müslümanlar'ın güçsüz ve bitap olmasını isteyen çevrelere adeta gün doğuyor. Bu tablonun devamı için her türlü senaryoyu oynuyorlar.

Irak ve Suriye'de olduğu gibi sorunlar değişiyor. Yıllarca Araplar'ın bizi sırtımızdan bıçakladığı söylendi. Arap kardeşlerimize de Osmanlı'nın onları sömürdüğü söylendi. Gerçek hadiseler yerine ikame edilen safsatalarla insanlar hasım yapıldı. Tümn Müslümanlar büyük güçelere mahkum edilmeye çalışıldı.

Bu kardeşi kardeşe kırdırma politikası sürekli uygulanıyor. Tüm farklılıklarına rağmen yönünü aynı kıbleye yönelen insanlar birbirlerine karşı kışkırtılıyor. Biz İslam çatısı altında toplandık. Yorumlar bizim için olmazsa olmaz değildir. Bizim için önemli olan Din-i Mübin-i İslam'dır. İşte bunu parçalamak istiyorlar.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.