Yıldırım: Acı çeken kadınların seslerini duyuralım

Yıldırım: Acı çeken kadınların seslerini duyuralım
Başbakan Binali Yıldırım Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkı töreninde konuştu.

Yıldırım, "Kadınlarımızın çektiği acılara dikkatinizi çekmek istiyorum ve bütün kadınlarımıza çağrıda bulunuyorum. Gelin Türkiye'den başlayarak bir vicdan hareketi başlatalım. Halep'teki acı çeken kadınların seslerini duyuralım. Artık hiçbir coğrafyada kadınlarımız ağlamasın diyerek yola çıkalım. İnsanlık dramına dikkat çekelim. Kin, nefret ve yıkıma karşı sevgiyi ve birlikteliği yayan bir hareket içinde olalım. " dedi.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

"Bugün Türk kadınına seçme, seçilme hakkının verilmesinin 82'nci yıldönümü. Mücadele edilerek, bedel ödenerek kazanılan şeyler çok daha makbuldür. Türkiye Anadolu topraklarında genç Cumhuriyeti kurarken Kurtuluş Savaşımızda kadınıyla erkeğiyle hep birlikte mücadele ettik. İnsanları Sultanahmet Meydanı'nda heyecanlandıran, İstiklal Mücadelesi'nin ateşini yakan Halide Edip. Sevinçte de, üzüntü de beraberiz. Çünkü kadın erkek birbirini tamamlıyor. Kadın erkek eşit eyvallah ama bir bütünün iki parçası.

Bakan, başbakan olabilirsiniz ama sonunda size bir bakan olmazsa hiçbir şey yapamazsınız. Kadınlarımız sadece erkeklere bakmıyorlar, çocuklarımızı da hayata hazırlıyorlar, iş hayatında da önemli yerlere gelmeye başladı. Üst düzey yönetici olmuş çok başarılı kadınlarımız var. Siyasette adından söz ettiren kadınlarımızın sayısı artıyor. Kadınlar için en büyük mücadeleyi, hakları kendileri veriyor. O mücadele olmadan sonuç olmaz. O mücadeleyi görüp gerekli adımları atmadan olmaz. Onu da demokrasiyi özümseyen ve kadınlarımızın beklentilerini yerinde, zamanında gören idarecilerle olur.

Burada bir korumacılık, bir ayrımcılık asla kabul edilemez. Kadına esasında kota ayırmak belki bilinçlenmemiş, yeterince demokrasi anlayışını geliştirmemiş ülkelerde düşünülebilir. Benim kişisel tercihim kadınlara kota değil, mücadele edeceği alanları açmaktır. Kota bir korumacılıktır. Kadın erkek bir olacağız, beraber olacağız, hayatın zorluklarını birlikte göğüsleyeceğiz, hayatın güzelliklerini de birlikte yaşayacağız.

Kadınların haklarının güçlenmesi içi anayasa değişikliğini biz yaptık, medeni kanunda cinsiyet ayrımcılığına son veren düzenlemeleri biz yaptık.

Kadınlarımızın çektiği acılara dikkatinizi çekmek istiyorum ve bütün kadınlarımıza çağrıda bulunuyorum. Gelin Türkiye'den başlayarak bir vicdan hareketi başlatalım. Halep'teki acı çeken kadınların seslerini duyuralım. Artık hiçbir coğrafyada kadınlarımız ağlamasın diyerek yola çıkalım. İnsanlık dramına dikkat çekelim. Kin, nefret ve yıkıma karşı sevgiyi ve birlikteliği yayan bir hareket içinde olalım.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.