Reşat Petek: Akar'ın dinlenmesi gündemimizde

Reşat Petek: Akar'ın dinlenmesi gündemimizde
FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, "Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın dinlenmesi gündemimizde ama uygun zaman ve pozisyonda..." dedi.

Petek, yaptığı açıklamada, Komisyon olarak İstanbul'da ve Marmaris'te incelemelerde bulunacaklarını bildirdi.

Komisyonun bakanlıklar, kurum ve kuruluşlardan istediği bilgi ve belgelere geri dönüşlerin başladığını, ilk toplantıda ulaşan bilgiler hakkında üyelerle temasa geçeceklerini belirten Petek, "Fetullahçı Terör Örgütü'nün bu darbe girişimini yaptığı konusunda tereddütler her yeni çalışmada tamamen ortadan kalkıyor. Darbe emrini Fetullah Gülen'in verdiği net. Darbenin hazırlık safhası konusunda da bize gelen bilgilerin hepsi kayda değer, önemli." ifadesini kullandı.

FETÖ mensuplarının devlet kurumlarına sızmaya başlamasının 1967 yılından itibaren belgelendiğine işaret eden Petek, "Şu anda pek çoğu general olan, darbe girişiminin en etkin aktörlerinin generallik rütbesine nasıl geldiğine ilişkin sürece bakarsanız, bunların 1980 yılının ötesine gittiğini görürsünüz. Hayatının istikametini tayin etmiş, albaylıktan, yarbaylıktan, generallikten sonra tutup da 'hadi Fetullah Gülen'e tabi olalım' deme örnekleri şu anda elimizde yok. Askeri lise, akademi, harp okulu safhalarında örgüte girildiği noktasında çok miktarda elimize bilgi geliyor." diye konuştu.

FETÖ'nün hücresel yapılanma ve "Üzüm salkımı" modeli diye tabir edilen "Aynı sapa bağlı ama üçü, beşi bir arada ve birbirleriyle kimlerin irtibat kurduğundan habersiz bir yapı" şeklinde örgütlendiğini anlatan Reşat Petek, Hava Kuvvetlerindeki imamın Kara Kuvvetlerinden habersiz olduğunu, yargı imamının emniyet imamından habersiz ve bağımsız çalıştığını bildirdi.

Kurum imamlarının asla o kurumdan bir kişi olmadığını, askeriye imamlarının sivillerden atandığını ifade eden Petek, "Silahlı kuvvetler imamı asla asker değil. Çünkü asker hiyerarşisi içinde emir komutaya bir tenakuz edeceğini düşünmüş olmalılar. Adil Öksüz misalinde olduğu gibi bambaşka meslekten... Ama onları toparlayan, eğiten, talimat veren, Fetullah Gülen adına selamını getiren, duasını getiren, okunmuş dolarını getiren... Kafalarını oraya bağlayan bir örgüt yapısı olduğuna dair ciddi bilgiler var." değerlendirmesinde bulundu.

 "ABD'ye kadar da korumayla gönderildiğine dair bilgiler geldi"

FETÖ ele başı Fetullah Gülen'in de ilkokul mezunu olmasına rağmen, Diyanet İşleri Başkanlığında vaiz olarak göreve başlamasına, devletin üst düzey yetkilileri, üst düzey istihbaratçılarla görüşebildiğine dair önemli bilgilere ulaştıklarını vurgulayan Petek, şöyle devam etti:

"İstediğimiz belgeler arasında Fetullah Gülen'in ABD'ye gidişi, yeşil pasaportuyla ilgili belgeler de var. Üçüncü derecedeki kamu görevlileri yeşil pasaport alırken, onun da üçüncü dereceye gelme ihtimali yokken, 1981 yılında emekli olan kişi 1999'da nasıl yeşil pasaport alıyor? Bunların sahtecilik ve uydurma şekilde verildiğine ilişkin bilgiler var. Önce bir koruma veriliyor, daha sonra 'tehdit arttı' denilerek, özel koruma veriliyor. ABD'ye kadar da korumayla gönderildiğine dair bilgiler komisyonumuza geldi."

"Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın dinlenmesi gündemimizde ama uygun zaman ve pozisyonda..." diyen Reşat Petek, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın dinlenmesine ilişkin ise bir kararları olmadığını belirtti.

MİT'e detaylı bir yazı yazdıklarını, bunun cevabını beklediklerini aktaran Petek, "MİT Müsteşarı, Başbakanın iznine bağlı bir konu. Başbakan ile 'izin veriyor musunuz, vermiyor musunuz?' diye bir görüşmemiz olmadı. Şu anda MİT Müsteşarlığından gelmesi gereken cevapları bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.