Ölüm sırrını telefon kayıtları çözecek

Ölüm sırrını telefon kayıtları çözecek
Defne Joy Foster’ın ölümüyle ilgili soruşturma dosyası yeniden açıldı. Savcı, Defne Joy Foster ile öldüğü akşam birlikte olduğu Kerem Altan'ın olay günü öncesi ve sonrasındaki tüm telefon kayıtlarının incelenmesi talimatını verdi.

Sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster’ın, FETÖ'den tutuklanan yazar Ahmet Altan'ın oğlu Kerem Altan’ın evinde şüpheli şekilde hayatını kaybetmesiyle ilgili dosya yeniden açılmıştı.

Defne Joy Foster’ın ölümünde Kerem Altan’ın etkisi olduğu, ancak babasının irtibatta olduğu FETÖ'cü pıolislerce korunduğu, soruşturmanın karartıldığı” iddiaları üzerine yeniden soruşturma başlatan Savcı Can Tuncay, Kerem Altan için aldırdığı yurtdışı çıkış yasağının ardından kapsamlı bir inceleme başlattı.

‘ADLİ TIPÇILAR FETÖ'CÜ MÜ?'

Savcı Can Tuncay, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne yazı yazarak, Defne Joy Foster’in ölümünün yeniden araştırılması, eksikliklerin ve çelişkili durumların tespit edilmesi talimatı verdi.

Verdiği yazılı talimatta savcı, Terörle Mücadele Şubesi’nce hazırlanan tespit tutanağında belirtilen çelişkilerin açığa kavuşturulması için somut delillerin toplanmasını istedi.

TELEFONLAR İNCELEMEYE ALINIYOR

Savcı ayrıca, Kerem Altan ile Defne Joy Foster’ın, olay tarihi ve öncesinde irtibatlarının tespiti amacıyla telefon kayıtlarının çıkarılarak analiz edilmesi talimatını verdi.

Savcı Tuncay, Kerem Altan’a takipsizlik kararı verilen soruşturmada görev alan polisler ile Foster’in otopsi işlemini gerçekleştiren Adli Tıp görevlileri hakkında FETÖ kapsamında bir işlem yapılıp yapılmadığının tespit edilmesini de istedi.

Foster’ın, 2 Şubat 2011’de Kerem Altan’ın evinde ölmesiyle ilgili yapılan soruşturmada Adli Tıp Raporu’na göre Foster’in, alkol ve kanında bulunan ilaçların yan etkisiyle kalp ritmi bozukluğu nedeniyle öldüğü belirtilmişti. Kerem Altan 2.5 ay hapse çarptırılmış, cezası 5 yıl ertelenmişti.

HABERTÜRK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.