Merkez Bankası Başkanı tarih verdi!

Merkez Bankası Başkanı tarih verdi!
15 Temmuz darbe girişiminin etkisiyle Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 1.8 küçülürken son çeyrek için müjdeli haber geldi.

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, 2016 yılının son çeyreğinde büyümenin artacağı mesajını verdi. Bakanlar Kurulu’na önceki gün sunum gerçekleştiren Başkan Çetinkaya “Yılın üçüncü çeyreğinde yavaşlayan iktisadi faaliyetin, alınan tedbir ve teşviklerin desteğiyle son çeyrekten itibaren kademeli olarak toparlanacağı tahmin edilmektedir” dedi.

Fiyat istikrarının toplumsal refah ve sürdürülebilir büyüme açısından önemli olduğuna dikkat çekilen sunumda, enflasyonla mücadelede elde edilen tecrübelerin fiyat istikrarı hedefine kalıcı olarak ulaşabilmek için ortak çabanın önemine işaret ettiği kaydedildi. Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya tarafından Kabine üyelerine yapılan sunumda, “Bu doğrultuda atılacak yapısal adımlar fiyat istikrarının yanı sıra makroekonomik istikrarı da güçlendirerek ülkemizin büyüme potansiyelini destekleyecektir. Bütüncül bir yaklaşım ve ortak çaba ile fiyat istikrarına kalıcı olarak ulaşılması amaçlanmaktadır” tespitleri yer aldı.

TEMKİNLİ DURUŞA DEVAM

Başkan Çetinkaya’nın sunumunda yakın dönemde küresel finansal piyasalarda artan oynaklıkların dalgalanmalara yol açtığına dikkat çekilerek “Önümüzdeki dönemde enflasyon görünümünü etkileyen faktörler izlenerek para politikasında temkinli duruş sürdürülecektir” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.