Metiner: Bahçeli her göreve layıktır

Metiner: Bahçeli her göreve layıktır
AK Partili Mehmet Metiner, Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanlığına da, Cumhurbaşkanı yardımcılığına da layık olduğunu söyledi.

 

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Türkiye'de bir süredir gündemde olan başkanlık sistemi ile ilgili konuştu. 

''KRAL SEÇMİYORUZ''

''Biz Cumhurbaşkanı seçiyoruz, kral seçmiyoruz, padişah seçmiyoruz.'' diyen Metiner şöyle konuştu;

"Bizim başkanlık sistemi dediğimiz sistem, güçlü bir Cumhurbaşkanlığı sistemidir. Yani yönetimin tekleştirildiği, bir siyasal modelden bahsediyoruz. Biz rejim değiştirmiyoruz, hükümet sistemimizi değiştiriyoruz. Yani başbakanlığı aradan çıkartıyoruz sadece. Yürütme, yasama, yargı birbirinden bağımsız ama birbirini de aynı zamanda denetleyen kuvvetler ayrılığına dayalı bir yeni model getiriyoruz. Cumhurbaşkanlığı yetkileri de çok da demokratik bir zemine çekiliyor mevcut anayasaya göre cumhurbaşkanının cezai sorumluluğu yok ama bizim şu an MHP ile birlikte getirdiğimiz hükümet değişikliğinde cumhurbaşkanının cezai sorumluluğu var. Biz Cumhurbaşkanı seçiyoruz, kral seçmiyoruz, padişah seçmiyoruz. Ama Cumhuriyet Halk Partisi anlam veremediğimiz bir biçimde bunu bir rejim tartışmasına sürüklüyor. Hatta daha da ileri giderek başkanlığı kan dökülmeden getirilemeyecek söylüyor Hatta daha da üzücü olanını söyleyeyim referandumda halkın tamamına yakını Evet dese bile bu iradeyi tanımayacağım söylüyor, bir tür iç savaş çığırtkanlığı yapıyor, kışkırtıcılığı yapıyor.'' dedi.

'SAYIN BAHÇELİ'Yİ HER GÖREVE LAYIK GÖRÜRÜZ'

Özellikle 15 Temmuz Darbe girişiminden sonra Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendilerine büyük destek verdiğini belirten Metiner, "Sayın Bahçeli her göreve layıktır, büyük bir devlet sorumluluğu ciddi olan bir siyasetçidir. Cumhurbaşkanlığına da layıktır. Cumhurbaşkanı yardımcılığına da layıktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.