Bahçeli AK Parti'ye tuzak mı kuruyor?

Bahçeli AK Parti'ye tuzak mı kuruyor?
Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında AK Parti'ye tuzak kuruyor iddiasıyla ilgili Bahçeli'nin cevabını yazdı.

 

AK Parti ile MHP'nin anlaştığı anayasa değişikliği teklifi Meclis'e sunuldu. Bahçeli'nin başkanlık sistemi konusundaki kararlılığı bazı AK Partililerde şüpheyle karşılandı.

MHP liderinin "AK Parti'ye oyun oynuyor" iddiası kulislerde yankılandı. Peki bu görüşe Bahçeli ne dedi? 

Bahçeli'nin yakın çevresine yaptığı değerlendirmeyi Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, köşesinde duyurdu.

Selvi, bu tür yorumlardan rahatsız olduğunu söyleyen Bahçeli'nin açıklamasını aktardı:

"BUNLAR ÇOK AYIP ŞEYLER"

“MHP tuzak kurmaz. Bunlar çok ayıp şeyler. Güvensizlik filan olacak şeyler mi? Ben şimdiye kadar ne dediysem arkasında durdum. Yaptığım açıklamaların gereğini yerine getirdim. Sistemde bir tıkanık var. Onun aşılması için çaba gösteriyorum.” 

İki parti arasında devam eden eden görüşmelerde MHP'nin gösterdiği hassasiyet için Bahçeli'nin yakın çevresine yaptığı değerlendirmeyi Selvi, böyle aktardı:

"CUMHURBAŞKANI DENGELENMELİ"

“Devlet başkanını mahkeme kapılarında süründürecek değiliz. Çünkü cumhurbaşkanı yeni sistemde icranın içinde olsa da yine bir temsil görevi olacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve bütünlüğünün temsilcisi olacak. O nedenle Cumhurbaşkanlığı makamının mehabetine gölge düşürülmemeli. Sıradan şeylerle suçlanamamalı. Masuniyeti korunmalı. Ama bu masuniyetin de sınırları belirlenmeli. Hukukun üstünlüğüne uygun bir düzenleme olmalı. Yeni sistemde başbakan olmayacak. Cumhurbaşkanı aynı zamanda başbakan olacak. İcranın başına geçecek. O nedenle cumhurbaşkanı, başbakanın deruhte ettiği sorumluluğu üstlenmeli. Cumhurbaşkanı devleti temsil ediyor, temsilin mehabeti ile icranın sorumluluğu dengelenmeli.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.