Mezun olan herkes işe girecek

Mezun olan herkes işe girecek
İkitelli OSB yönetimi, Beşiktaş’taki hain saldırıda şehit olanların çocuklarına iş garantili yüzde 100 burslu eğitim vermek için harekete geçti.

 

İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısında şehit olanların çocuklarına maddi ve manevi destek sağlamak için kuruluşlar da harekete geçti. İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Türkiye'nin ilk ve tek özel teknik endüstri meslek lisesinde çocuklara yüzde 100 burslu eğitim verilecek. Çocuklar mezun olduktan hemen sonra işe alınacak.

TÜM MASRAFLAR KARŞILANACAK

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Başkanvekili Nihat Tunalı, "Ülkemizin huzur ve sıhhati için görev yapan emniyet güçlerimizin ve hiçbir şeyden haberi olmadan oradan geçen vatandaşlarımızın masum canlarına kasteden bu terör saldırısı herkes gibi bizleri de derinden yaraladı. Genç yaşta hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Şehitlerimizin geride bizlere bıraktığı yavrulara sahip çıkmak adına, yüzde 100 iş garantili okulumuzda tüm eğitim masraflarını karşılayarak kendilerine yardımcı olmak istiyoruz. Bizler kendilerine ulaşacağız. Onlar da mutlaka bize ulaşsınlar. Bu boynumuzun borcudur" dedi. İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde eğitim veren Türkiye'nin ilk özel teknik endüstri meslek lisesi bütün öğrencilerine yüzde 100 burs sağlıyor.

MEZUN OLANLAR HEMEN İŞE GİRİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından örnek proje seçilen okul, 58 dersliği, 24 atölyesi, beş laboratuvarı, kapalı spor ve konferans salonu, mutfak ve yemekhanesini içinde barındıran son teknolojiyle dizayn edildi. Bin 800 öğrenci kapasiteli okulda 24 kişilik sınıflarda kolej statüsünde eğitim veriliyor. Elektrik elektronik, kimya teknolojisi, makine teknolojisi (bilgisayarlı makine-CNC), otomotiv (oto elektro mekaniği-oto gövdeoto boya), endüstriyel otomasyon sistemlerinden oluşan 8 farklı dalda eğitim veriliyor. Ara eleman yetiştirmek amacıyla okulu kurduklarını belirten Nihat Tunalı, 37 bin işyerinin dahil olduğu OSB bünyesinde kurdukları okuldan mezun olan tüm öğrencilere dolgun ücretlerle iş imkanı sağlandığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.