CHP'de peşpeşe istifalar

CHP'de peşpeşe istifalar
CHP Nallıhan İlçe Başkanı Alpay Eser görevinden istifa etti. CHP Gölbaşı'nda da ilçe yönetimi peş peşe yaşanan istifaların ardından düştü.

Aralık 2015'te gerçekleştirilen seçimle CHP Gölbaşı İlçe Başkanı olan Nuriye Atabey'in göreve gelmesinin ardından parti içerisinde çatlak sesler artmıştı. Başkan Atabey'in yönetim tarzı nedeniyle huzursuz olan ve kendisiyle sürekli tartışan yönetim kurulu üyeleri bir bir istifa etmeye başladı. Atabey'in yönetiminden memnun olmayan ve bunu her toplantıda dile getiren yönetim kurulu üyeleri en son yapılan toplantıda seçimli kongre toplanmasını teklif etti. İddiaya göre Atabey'in bu teklife karşı çıkmasının ardından yönetim kurulu üyeleri Neşat Demirtaş, Perihan İtez ve Aysen Kamber istifa etti. İstifaların ardından CHP Gölbaşı'nda yönetim düşmüş oldu.

KAYYUM ATANACAK

Bugüne kadar yaklaşık 20 yönetim kurulu üyesi ve yedek üyenin istifa ettiği CHP Gölbaşı İlçe Başkanlığı'na CHP İl Başkanlığı tarafından kayyum atanması bekleniyor. Son kararı parti MYK'sının vermesi beklenirken atanan kayyumun bu hafta içerisinde göreve başlayacağı belirtiliyor. Gölbaşı Belediyesi CHP Meclis Üyesi Bülent Elikesik'in yapılacak olan seçimde başkan adayı olacağı kulislerde konuşulmaya başlandı. Göreve geldiği ilk günden itibaren muhaliflerin hedef tahtası haline geldiği belirtilen Atabey, her açıklamasında istifalarla yönetiminin altının boşaltıldığını, çalışmalarının baltalandığını, "tehdit" ve "şantaj"la yönetiminin istifaya zorlandığını beyan etti. Atabey, yaşanan gelişmelerden rahatsızlık duyduğunu, MYK'nın vereceği karara saygı duyacağını belirterek, konuşmak istemediğini söyledi. Atabey'in daha önce Twitter'dan yaptığı bir Atatürk paylaşımı da CHP'lilerin tepkisiyle karşılaşmıştı. Atabey, 5 TL'lik banknotun üzerindeki Atatürk resminin burnu uzatılmış olarak yapılan paylaşımını RT etmişti.

GEREKÇESİ SAĞLIK

Öte yandan CHP Nallıhan İlçe Başkanı Alpay Eser de görevinden istifa etti. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Başkan Eser, "Parti yönetimi ve il başkanı ile hiçbir problemim olmadı. Tamamen sağlık problemim nedeniyle istifa ettim" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.