Tozlu: Gülen'in iade süreci başlamıştır

Tozlu: Gülen'in iade süreci başlamıştır
AK Parti Dış İlişkiler Başkanı Mehmet Tozlu Karlov'un Ankara'da silahlı saldırı sonucu öldürülmesi üzerine yaptığı açıklamada, “Bu suikast ile Amerika Birleşik Devletleri'nin FETÖ elebaşısını Türkiye'ye teslim etme süreci de başlamıştır” dedi.

 

 

Ankara'daki suikastin ardından açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkan yardımcısı Mehmet Tozlu, "Rus Büyükelçisi'nin suikaste uğraması her iki ülke ilişkilerini bozmaya yönelik bir teşebbüstür. Bu olayın daha mühim ve önemli bir sonucu ise, FETÖ ve ele başısının ABD'ye karşı yaptığı ilk eylemdir. Bunun sonucunda ABD, terör örgütü ele başısını Türkiye'ye teslim edecek ve bu örgütün tasviyesi hızlanacaktır. Bu sebepledir ki; Rus parlamenterler bugün yapılacak toplantıyı ertelemeyeceklerini açıklamışlardır. Görünen odur ki FETÖ elebaşısı uluslararası bir terör örgütü olduğunu ve bu eylemle yeni dünya düzeninde dengeleri her an münferit olaylarla değiştirebileceğini göstermiştir. Sağduyu ve soğukkanlı davranan ülkeler bu spekülatif eylemlerden etkilenmeyeceklerini de göstermiştir. Bu olay FETÖ'nün topraklarında barındırdığı Amerika Birleşik Devletleri'ne karşı yurt dışındaki imajını ve stratejisini her an zedeleyebileceğini göstermesi açısından da önemlidir." dedi. 
 
Tozlu ayrıca, Rusya, İran ve Türkiye parlamenterler toplantısının stratejik sonuçlarının şimdiden önemini bütün dünyaya göstermiş olduğunu sözlerine ekledi. 

ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.