Hangi tedavilerden ilave ücret alınamayacak?
Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliğ ile sevk işlemleri ve ilave ücret alınması konusu düzenledi. Buna göre, vakıf üniversitesi hastaneleri ile özel sağlık kurum ve kuruluşları tarafından sağlık hizmetleri bedelinin, en fazla yüzde 30'u tutarında kişilerden ilave ücret alınabilecek.
Tebliğde sağlık kurum ve kuruluşlarının, acil servislerde sunulan sağlık hizmetleri ile acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetleri, yoğun bakım hizmetleri, yanık tedavisi hizmetleri, kanser tedavisi (radyoterapi, kemoterapi, radyo izotop tedavileri), yeni doğana verilen sağlık hizmetleri, organ, doku ve hücre nakilleri, doğumsal anomaliler için yapılan cerrahi işlemlere yönelik sağlık hizmetleri, diyaliz tedavileri, kardiyovasküler cerrahi işlemleri bedellerinden ilave ücret alamayacağı belirtildi.
Tedavi Katılım Payının Uygulanması Hakkında Tebliğ ile kapsama dahil kişilerden, ayakta tedavilerinde hekim ve diş hekimi muayenelerinde, protez, ortez ve tıbbi malzeme kullanımlarında ve yardımcı üreme yöntemi tedavilerinde katılım payı alınmasına ilişkin esas ve usuller tespit edildi.
Hekim ve diş hekimi muayenelerinde, protez, ortez ve tıbbi malzeme kullanımlarında, yardımcı üreme yöntemi tedavilerinde, katılım payı alınacak.
Kapsama dâhil kişilerin sağlık kurumlarındaki ayakta tedavilerinde, hekim ve diş hekimi muayenelerinden katılım payı alınacağı, muayene katılım payının, ikinci basamak resmi sağlık kurumlarında 3 TL, eğitim ve araştırma hastanelerinde?4 TL, üniversite hastanelerinde 6 TL, özel sağlık kurum ve kuruluşlarında 10 TL olarak uygulanacak.
(AA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.