CHP'den tarihi 'AKP' kararı!

CHP'den tarihi 'AKP' kararı!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, partililere konuşurken 'AKP' dememelerini, 'AK Parti' ifadelerini kullanmalarını istedi.

Yıldız Kenter Şükran Güngör Tiyatro Salonunda partililerle bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, anayasa değişikliği referandumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"AK PARTİ'DEN YÜZDE 20 SEÇMENİN OYUNA İHTİYACIMIZ VAR"

Parti olarak referandum kampanyasını kutuplaştırıcı ve ötekileştirici bir dile teslim olmadan yapacaklarını belirten Tezcan, şunları kaydetti:

"Alışılagelmiş üslubumuzu ve yöntemimizi bırakacağız. Çok açık. Adalet ve Kalkınma Partisine oy veren en az yüzde 20 seçmenin oyunu almaya ihtiyacımız var. Başka çaresi yok. Alamazsak bir anlamı yok. Konuştuğumuzun da bir anlamı yok. Çaba harcamamızın da. O zaman onların önem verdiği değerleri, onları rahatsız edecek şekilde sarsmayacağız. Mesela 'AKP' demeyeceğiz arkadaşlar. Diyebiliyorsanız konuşurken 'AK Parti' diyeceksiniz, diyemiyorsanız 'Adalet ve Kalkınma Partisi' deyin. İrite oluyor. 'Evet' diyecek olan Adalet ve Kalkınma Partiliyi 'hayır'a ikna etmek için konuşmaya başladığında neye ihtiyacın var? Dinletmeye ihtiyacın var. 'AKP' dediğin anda dinlemiyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.