Türkiye ekonomisiyle ilgili bomba açıklama!

Türkiye ekonomisiyle ilgili bomba açıklama!
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, NTV yayınında ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dolar/TL'deki düşüşü değerlendiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, Türk Lirası'nın olumlu olarak ayrıştığını belirterek, "Bu devam edebilir. Türkiye'ye olan sermaye girişlerinin artacağını düşünüyoruz." dedi. 

Dolardaki seyri değerlendiren Ertem, "Merkez Bankası'nın önlemleri etkili oldu. Türkiye'ye sermaye girişi için iştah oluştu. Fed'in daha az şahin bir strateji izleyeceği fiyatlanıyor. Bütün gelşimekte olan para birimleri dolar karşısında değer kazanıyor. TL de daha olumlu olarak ayrışıyor, bu devam edebilir. 16 Nisan'dan sonra daha olumlu bir havanın olacağını düşünüyoruz. Türkiye'ye olan sermaye girişlerinin artacağını düşünüyoruz" dedi.
 
"2017'DE GÜÇLÜ DOLAR BEKLEMİYORUM"
 
Fed'in faiz artırımının düşük miktarlarda olacağını belirter Ertem, bunun etkisinin gelişmekte olan ülkelere sınırlı olacağını kaydetti. "2017'de güçlü bir dolar seyri beklemiyorum" diyen Ertem, daha rekabetçi bir doların gündemde olacağını ifade etti.
 
"İŞSİZLİK İKİNCİ YARIDA TEK HANEYE İNER"
 
Cemil Ertem, işsizliğin 2017'nin ikinci yarısından itibaren tek haneye ineceğini öngördü.
 
“SUUDİ SERMAYESİNİN YOĞUN İLGİSİ VAR”
 
İstanbul'un finans merkezi olması doğrultusunda Suudi sermayesinin çok yoğun ilgisi olduğunu vurgulayan Ertem, “Yakında kurumsal yatırımlarla, belki kurulacak yeni fonlarla özel sektörü de kapsayacak yeni fonlar ve sermaye girişlerinin devam edeceğini göreceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.