Başdenetçi Malkoç: Karara uymayan hesap verir!

Başdenetçi Malkoç: Karara uymayan hesap verir!
Başdenetçi Şeref Malkoç” vatandaş olarak devletle arasında problem olan önce kuruma müracaat etsin eğer çözüm bulamaz veya ret alırsa o zaman mahkemeye gitmesin bize gelsin” dedi.

Kanal 7 televizyonunun Ankara bürosunu ziyaret eden Başdenetçi Şeref Malkoç vatandaşlara seslendi. Sıkıntılar paylaşıldıkça azalır sevinçler paylaşıldıkça çoğalır adeta böyle bir kurumuz veya şeyh Edebali’nin dediği gibi insanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesini benimseyen bir kurum veya peygamber efendimizin bir hadisin de olduğu gibi insanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır bir bakıma böyle bir kurumuz sosyal canlı bir kurum olduklarını belirtti. ” Devlet ile vatandaş arasında köprüyüz" dedi.

EN ZAYIF DEĞİL, EN GÜÇLÜ TARAFIMIZ

Kamuoyunda yanlış bir izlenim olduğunu ifade eden Malkoç “bu kurum nasıl olsa araştırır, inceler ve tavsiye

skararı verir gibi bir algı var Ancak tavsiye kararı bizim zayıf noktamız değil en güçlü tarafımızdır. Mahkeme kararları belli bir noktaya odaklanır o olayı çözer biz hem olayı hem de idareyi yönlendiriyoruz. Bu yönüyle tavsiye kararına uymayan idareci olduğunda biz bunu kamuoyuyla paylaşırız idare hukuka uymuyor deriz hukuka uymayan bir genel müdür müsteşar olabilir mi?” dedi.

KARARA UYMAYAN MECLİS'TE HESAP VERİR

Kamu idarecilerini uyaran Şeref Malkoç, Meclisi adres gösterdi. “Bu kararlara uymayan yöneticileri TBMM insan hakları dilekçe komisyonuna çağırırız. Milletvekilleri sorarlar niye hukuka uyulmadığını bu müeyyideler az değildir. Tavsiye kararı bu yönüyle bizim zafiyetimiz değil gücümüzdür.

HER TÜRLÜ ŞİKAYETE AÇIK

Kamu denetçiliği kurumunun kolay ulaşılabilen, herhangi bir masrafı olmayan ve 6 ayda sorunları çözen bir kurum olduğuna dikkat çeken malkoç” otomobillerle ilgili muayene istasyonlarında sorun vardı. Gidiyorsunuz muayene yaptırıyorsunuz kredi kartıyla ödeyeceksiniz, biz peşin alıyoruz diyorlar bu şekilde mağdur binlerce insan vardı onu çözdük. banka promosyonlarıyla ilgili şikayetlerde geliyor promosyon alıyor iki yıllığına. 3 ay kalıyor başka kuruma geçiyor 3 aylığını alıp gerisini iade ediyor.  Yeni gittiği kurum veya banka bu sefer olmaz diyor bu da çok yaygın bir şikâyet konusu” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.