EPDK'dan 'zam' açıklaması!

EPDK'dan 'zam' açıklaması!
Elektrik fiyatlarıyla ilgili konuşan EPDK Başkanı Yılmaz, "Yapmış olduğumuz hesaplarda zamla ilgili bir öngörümüz yok.Elektrik fiyatlarıyla ilgili zammı gerektirecek veri yok" dedi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, NTV'nin sorularını yanıtladı.

Yılmaz, nisan ayında açıklanacak yeni tarifelerle ilgili zam öngörmediklerini açıkladı.

EPDK Başkanı elektrik fiyat tarifesiyle ilgili olarak şunları söyledi: "Bİz bununla ilgili kararı alırken maliyet bazlı hesaplama yapıyoruz. Yapmış olduğumuz hesaplarda zamla ilgili bir öngörümüz yok. Elektrik fiyatlarıyla ilgili zammı gerektirecek veri yok.Tahminlerimiz herhangi bir anormal veri olmayacağı kanaatindeyiz zama yönelik."

Piyasanın derinleşmesi için herkesin istediği tedarikçiden enerjiyi almasını hedeflediklerini belirten Yılmaz, "Tüketilen enerjinin yüzde 90'ı serbest tüketici limitinde. 8 milyonun üzerinde serbest tüketici olma hakkı var. Bugün 3 milyona yakın tüketici bu hakkını kullanıyor. Bu rakamların daha üst seviyeye çıkmasını ve piyasanın derinleşmesini istiyoruz" dedi. 

"SÖZLEŞMEYİ İYİ OKUYUN, AMAN DİKKAT"

Tüketicilere uyarılarda bulunan Yılmaz, "Yapmış olduğunuz sözleşmeyi iyi okuyun, aman dikkat. Çok sayfalı ufak puntolu sözleşmelerden kaçınsınlar. Müşterilere haksızlık yapan şirketler olduğu takdirde bunun karşısındayız. Müşteriler promosyonlara aldanmasın. Fiyatları ekonomik olarak almanın hesabını yapsınlar" diye konuştu.

"DOĞALGAZIN ULAŞMADIĞI İL KALMAYACAK"

Yılmaz, Türkiye'de 76 ilde doğalgaz olduğunu hatırlatarak, "Doğalgaz sektöründe destan yazıldı. Ağrı'yla Tunceli ilimizin de ihalesini yaptık. 3 ille ilgili 8'e yakın şirket başvurdu. Çok kısa zamanda, bir ay içinde ihalesi yapılınca doğalgazın ulaşmadığı il kalmamış olacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.