3. havalimanı projesi tüm dünyanın dilinde

3. havalimanı projesi tüm dünyanın dilinde
ABD Türk İş Konseyi İcra Direktörü Jennifer Miel, “İstanbul yeni havalimanı projesi sadece Amerika değil, tüm dünyada büyük bir heyecan uyandırıyor” dedi.

Türk havacılık heyeti, Amerika Birleşik Devletleri Ticaret ve Gelişim Ajansının (USTDA) davetlisi olarak Washington'a gitti. ABD Türk İş Konseyi İcra Direktörü Jennifer Miel, “İstanbul yeni havalimanı projesi sadece Amerika değil, tüm dünyada büyük bir heyecan uyandırıyor” dedi.

ABD Ticaret ve Gelişim Ajansı tarafından düzenlenen "İstanbul Yeni Havalimanı Karşılıklı Ticaret Misyonu Görüşmeleri" toplantısına katılmak için Türkiye'den 15 kişilik heyet ABD'ye gitti. Başkanlığını Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak'ın yaptığı heyette THY ve İGA yetkilileri de yer aldı. 

ABD Büyükelçisinin de katıldığı ABD Türk İş Konseyi toplantısında konuşan İş Konseyi İcra Direktörü Jennifer Miel, DHMİ'nin projelerinden övgü ile bahsederek, DHMİ Genel Müdürlüğünün kamu-özel işbirliği konusundaki deneyimlerinden Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılacak yeni havalimanı projelerinde yararlanmak istediklerinin altını çizdi.

İstanbul yeni havalimanı projesinin sadece Amerika değil, tüm dünyada büyük bir heyecana neden olduğunu ifade eden Miel, İstanbul yeni havalimanı hizmete girdikten sonra Atatürk Havalimanında genel havacılığa imkan tanınması halinde Amerikalı iş adamlarının yaptıkları iş seyahatlerinde zamandan tasarruf amaçlı olarak böyle bir imkana sahip olunmasından büyük memnuniyet duyacaklarını dile getirdi.

100 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın yoğunluğu ve kapasite yetersizliğini geride bırakacak olan 3. Havalimanı'nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İstanbul'un yeni havalimanının 2017'de açılacak ilk kısmında 30 bin kişiye, yapımı tamamen sonlandığında ise 100 bin kişiye istihdam sağlayacak. Havalimanının güvenlik bölümü için ise 4 bin kişi işe alınacak. 2017 itibariyle havalimanı işletmeciliği kadrolarında da işe alımlar olacak. Dolaylı etkilerle de 1.5 milyon kişiye gelir kaynağı sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.