Sinan Oğan’ın Yıldırım iddiası doğru mu?

Sinan Oğan’ın Yıldırım iddiası doğru mu?
MHP’de Devlet Bahçeli muhaliflerinden Sinan Oğan, şok bir iddiada bulunarak, 1 Kasım seçimleri öncesi AK Parti’den milletvekilliği teklifi aldığını, teklifi bizzat o dönem Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Başbakan Binali Yıldırım’ın yaptığını ileri sürdü.

MHP Genel Başkan adaylarından, Devlet Bahçeli muhalifi eski milletvekili Sinan Oğan, AK Parti ile ilgili şok bir iddiada bulundu.

Başkanlığa karşı "hayır" için çalışan isimlerden Sinan Oğan, 1 Kasım seçimleri öncesi AK Parti’den milletvekilliği teklifi aldığını, teklifi bizzat o dönem Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Başbakan Binali Yıldırım’ın yaptığını ileri sürdü.

Oğan, bir gazeteye yaptığı açıklamada “1 Kasım 2015 seçimlerinin öncesiydi. Başbakan Binali Yıldırım, o dönemde Beştepe’de Cumhurbaşkanı Başdanışmanı’ydı. Beni aradı. ‘Milletvekili adayımız olur musun? Iğdır ya da istediğin bir ilden seni aday gösterelim’ dedi” iddiasında bulundu.

sinan-ogan.png

Sinan Oğan, ortaya attığı bu teklifi “MHP’den başka bir yerde siyaseti düşünmüyorum” diyerek reddettiğini iddia etti.

Sinan Oğan açıklamasında ayrıca, Barzani’nin gelişinde asılan Kürdistan bayrağıyla ilgili tartışmalara da değinerek “Başkanlık sistemi gelirse MHP kapatılacak. ‘AKP ilk durakta Bahçeli’yi indirecek, Barzani’yi bindirecek’ diyordum. Ben haklı çıktım” ifadelerini kullandı.

Sinan Oğan'ın bu şok iddiasının doğru olup olmadığı merak edilirken, AK Parti'den açıklama gelebileceği düşünülüyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum