Bir ülke daha AB'den çıkabilir!

Bir ülke daha AB'den çıkabilir!
Cumhurbaşkanı adayı olan Fransa aşırı sağcı Ulusal Cephe lideri Le Pen, Fransa'nın AB'den çıkabileceği konusunu dile getirdi.

İngiltere'nin AB'den çıkmasına (Brexit), yakın bir zamana kadar çok da ihtimal verilmiyordu. Ancak 'Brexit' gerçekleştiğinden beri yatırımcılar AB'den çıkış senaryolarını yatırımcıların daha çok ciddiye alıyor.

İtalyan'ın birliği terkedeceği (Italexit) endişesi henüz yatışmışken, bu kez 'Frexit' gündeme geldi. Üstelik 'Frexit' piyasaya her anket başarısında korku salan Fransa aşırı sağcı Ulusal Cephe lideri ve cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen tarafından telaffuz edildi.

'DOSTÇA AYRILMANIN ZAMANI GELDİ'

Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerini daha da kritik hale getiren Le Pen, İngiltere'den sonra Fransa'nın da Avrupa Birliği'nden (AB) dostça ayrılması gerektiğini söyledi.

Euro para biriminin Fransa, İtalya ve İspanya'nın sanayisini olumsuz etkilediğini savunan Le Pen, "Artık dostça ayrılmanın zamanı geldi. Avrupa Sözleşmesinin tamamına ilişkin müzakereler öngörüyoruz. Sonrasında ise Frexit referandumu." dedi.

'SINIR DÜNYA HAYALİNE İNANAN BİR AB KALDI'

Fransa'da uluslararası şirketlerin daha fazla vergi vermesi gerektiğini söyleyen Le Pen, "Hiçbir ülke kendi endüstrisini onu korumadan oluşturamaz. Benim ilk işim halkın güvenini kazanarak, ekonomimize güç kazandırmak." diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın istihdam modelini örnek gösteren Le Pen, "Trump'ın Amerika'ya geri getirdiği istihdama bakın. Trump, Şi Cinping ve Theresa May ile ekonomik vatanseverlik yol alıyor. Sınırları olmayan bir dünya hayaline hala inanan sadece AB kaldı." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.