Türkiye'den Almanya'ya çok sert cevap

Türkiye'den Almanya'ya çok sert cevap
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya'da katılacağı mitingin iptal edilmesine çok sert tepki gösterdi.

Ankara'da Almanya'nın skandal kararına ilişkin konuşan  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Teröristlere izin verip Cumhurbaşkanımıza ve bakanlara izin verilmemesi Avrupa'daki çifte standardını gösteriyor.Bu tür saldırılar Alman derin devletinin sistematik bir uygulaması haline geldi. Türklerin burada kampanya yapmasını istemiyorlar çünkü onlar da hayır için çalışıyor." dedi. Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti.

GÖRÜŞMEK İSTERSENİZ ADAM GİBİ RANDEVU İSTEYİN

"Bunların özürleri kabahatlerinden büyük. efendim neymiş Türk bakanlar Almanya'ya gittiğinde kendi muhattapları ile de görüşmek zorundaymış. Siz Türk bakanlarla görüşmek istiyorsanız adam gibi randevu istersiniz. O eski Türkiye artık yok.Bizi eşit bir ortak gibi görmek zorundasınız. Siz patron değilsiniz. Biz size böyle davranmıyoruz, siz de Türkiye'ye eşit ortak gibi davranmak zorundasınız.

BİZE NASIL DAVRANACAĞINIZI ÖĞRENMEK ZORUNDASINIZ

Gelin ortak hareket edelim. Seçim öncesi popülizmden uzak durun. Bizimle ilişkilerimizi sürdürmek istiyorsanız bize nasıl davranacağınızı öğrenmek zorundasınız. Böyle baskı kurarak görüşmek istiyorlarsa biz yokuz. bu baskılar bizi yıldırmaz, bunu başaramazsınız.

BUNUN ALTINDA KALMAZ KARŞILIĞINI VERİRİZ

Yıllara dayanan müttefikliğimizi, dayanışmamızı ortadan kaldırmak istiyorsanız Türkiye de bunun altında kalmaz. Hiç çekinmeden karşılığını veririz. Yıllara dayanan dayanışmamızı ortadan kaldırmak istiyorsanız Türkiye en güçlü cevabı verir. 80 milyon Türk vatandaşları bunu kabul etmez. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.