Almanya ile krizin ardından flaş gelişme!

Almanya ile krizin ardından flaş gelişme!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı ile görüştü. Talep Almanya'dan geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman mevkidaşının talebi üzerine, Sigmar Gabriel ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin toplantılarının iptal edilmesine ilişkin telefon görüşmesi yaptı.

NET MESAJ

Çavuşoğlu, bu gün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, "Bizimle ilişkilerinizi sürdürmek istiyorsanız, tekrar ediyorum, bize nasıl davranmanız gerektiğini öğrenmek zorundasınız. Bu yöntemle bu işler olmaz, böyle devam etmez ve biz de karşılığını veririz, hiç çekinmeden her türlü karşılığını veririz. O zaman gerisini siz düşünün. Bizim Almanya'ya vereceğimiz mesaj budur" dedi.

Bu gelişmelerin ardından Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Çavuşoğlu'nu telefonla aradı. Çavuşoğlu, Bozdağ ile Zeybekçi'nin programlarının iptalinden duyulan rahatsızlığı açıkça Alman Bakan'a söyledi.

GÖRÜŞME KARARI

İki bakan, 8 Mart’ta Almanya'da bir araya gelme hususunda mutabık kaldı. Çavuşoğlu’nun 8 Mart'ta Berlin'deki turizm fuarına gitmesi önceden planlanmıştı. Ancak iki bakanın yüz yüze görüşmesi, bu telefon görüşmesiyle planlanmış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.