SP Genel Başkanı Karamollaoğlu:Bunlar referandum ile çözülecek mi?

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu:Bunlar referandum ile çözülecek mi?
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Van’daki programlarına dün de gün boyu devam etti.

Terör konusuna da değinen Karamollaoğlu, terör sorununun güvenlik önlemleri ile sonlandırılamayacağına işaret ederek, konunun geniş kapsamlı ele alınması gerektiğini ifade etti. Karamollaoğlu, referandumdan sonra da ülkenin sorunlarının devam edeceğini söyleyerek, “Bizim birçok problemimiz var. Bunlar referandum ile çözülecek mi?” diye sordu. 
 
Gazeteciler ile kahvaltıda bir araya gelen Karamollaoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’de işsizliğin hızla arttığını belirten Karamollaoğlu, “Genç işsizlik artmış durumda. Van da bu durumdan muzdarip bir şehrimiz. İşsizliğin temel nedeni tüketime yönelik yapılan faaliyetler” dedi. 
 
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun Van’daki programları sürüyor. Önceki gün resmi kurum ve makamları ziyaret eden Karamollaoğlu, dün ise gazeteciler ile kahvaltıda bir araya geldi. Gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karamollaoğlu, önemli tespitlerde de bulundu.  Karamollaoğlu’na Van programları sırasında GİK Üyesi Fetullah Erbaş ve Van İl Başkanı Özay İlhan eşlik ediyor.  

ATI ARABANIN ARKASINA DEĞİL ÖNÜNE BAĞLAYIN

Karamollaoğlu, Güneydoğu ile Doğu Anadolu’nun en büyük sorununun işsizlik olduğunu ifade ederek, atılan adımların yetersiz olduğunu söyledi. Karamollaoğlu, “Arzu ediyoruz hem Van hem de doğu ve güneydoğumuz gelişsin. Van’da nüfus artışı var, ancak bölgenin genel sıkıntısı olan göç de yaşanıyor. Bu duruma yönelik adımlar atılıyor ama yetersiz kalıyor. Türkiye’de işsizlik aldı başına gidiyor. Genç işsizlik artmış durumda. Van da bu durumdan muzdarip bir şehrimiz. İşsizliğin temel nedeni tüketime yönelik yapılan yatırımlardır. Biz her zaman diyoruz ki, atı arabanın arkasına değil önüne bağlayın. Gelin üretime yönelik yatırımlar yapın, sonra diğer yatırımları yaparsınız” diye konuştu. 

ŞEHİRLER SİLAH DEPOSU HALİNE GELDİ

Programda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Karamollaoğlu, özellikle Barzani ziyaretinde asılan bayrak ve bazı belediyelere atanan kayyumlar ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Karamollaoğlu, “Aslında memlekette terör ve askeri vesayetin olmaması gerekir. Bir barış sürecine gidildi. İyi yönetilemedi ve şehirler silah deposu haline geldi. Bunun üzerine kayyumlar ile çözüm aranıyor. Biz buna prensipte karşıyız. Çünkü halkın iradesine tahakküm olur. Yapılan kayyum atamalarından sonra da bunlar görevlerini iyi yerine getirmeli. Yoksa başka sorunlara yol açar” dedi.

ON SENE SONRA DÜNYA FARKLI BİR YER OLACAK

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin Ankara ve İstanbul ziyaretinde asılan bayrağa ilişkin de konuşan Karamollaoğlu, “Irak bayrağı ile birlikte asıldı. Böyle bir mutabakat var ise hürmet göstergesi olarak asabilirsiniz. Ancak bunu uç noktalara getirip başka bir kutuplaşmaya gidilmemelidir” dedi. Bu konuda bir de uyarı yapan Karamollaoğlu, “On sene sonra dünya farklı bir yer olacak. Eğer biz aklımızı başımıza almaz isek kavmiyetçilik ve mezhepçilik yaparsak sonumuz son değil. Alın bu sizin bayrağınız diyerek bir bayrak dikerler ama bizim dediğimizi yapın, kölemiz olun derler” diye konuştu. 

REFERANDUM TÜM SORUNLARI ÇÖZER Mİ!

Karamollaoğlu, referandumdan sonra da ülkenin sorunlarının devam edeceğini söyleyerek, “Bizim birçok problemimiz var. Bunlar referandum ile çözülecek mi? Varlık Fonu kurduk. Nedir bu fon. Yabancılara borç para karşılığı kurumlarımızı ipotek etmek demektir. Kurumlarımızı borç karşılığı ipotek etmek bir acziyet göstergesidir. Yabancılar bunun farkında” değerlendirmesini yaptı. 

ÜLKEDE BİR KORKU HAVASI VAR

Karamollaoğlu, farklı düşünenlerin dahi fikirlerini söyleyemez hale geldiğini de belirterek, ülkede bir korku havası olduğunu şu cümlelerle kaydetti: “Medya bugün belirli bir görüşü dışında olanlara hiçbir şekilde yer vermiyor. Verse dahi farklı boyutlara taşıyorlar. Türkiye’de başkanlık sisteminin seçilmesi sonrası eğer muhalefetin fikirleri medyada yer bulmaz ise büyük sorunlar çıkar. İnsan haklarına uygun değildir. Bugün Türkiye’de bir korku havası var. Farklı düşünülse dahi fikirlerini söylemiyorlar. Bizim üniversitede yapacağımız bir program iptal edildi gerekçe gösterilmeden. Bu tür yaklaşımlar, huzursuzluklar çıkarır. Huzurun olmasını istiyorsak bunun tek yolu farklı fikirlerin bir arada eşit şekilde dillendirilmesi gerekir. Başka yol yok.” 

TERÖR, ASKER VE POLİS İLE BİTMEZ

Değerlendirmesinde terör konusuna da değinen Karamollaoğlu, terör sorununun güvenlik önlemleri ile sonlandırılamayacağına işaret ederek, konunun geniş kapsamlı ele alınması gerektiğini ifade etti. Karamollaoğlu, “İşsizlik dışında bir de terör sorunumuz var. Barış yapılacak dendi ama sonuç alınamadı ve terör daha da etkinliğini artırdı. O dönemde ses çıkarsanız siz savaş istiyorsunuz diyorlardı. Ne oldu peki. Şehirler savaş alanına döndü. Barış umudu gitti, iş gene askere polise kaldı. Eğer siz bu bölgenin ekonomik, sosyal ve ekonomik problemlerini çözmez iseniz bu terör sadece asker ve polis ile bitmez” ifadelerini kullandı.

Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.