Bakan Bozdağ'dan sert çıktı: Merkel'e soruyorum...

Bakan Bozdağ'dan sert çıktı: Merkel'e soruyorum...
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya'nın skandal kararına tepki göstererek, "Almanya'nın geçmişteki hastalıkları depreşmiştir." dedi.

Almanya'da yetkililer, "Çok kalabalık olabilir" bahanesiyle Adalet Bakanı Bozdağ'ın programını iptal etmiş, daha sonra da bunun belediyenin bir kararı olduğunu, hükümetin yapacak bir şeyi olmadığını söylemişlerdi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya'nın kararına ilişkin, " Bize göre, toplantının iptali belediyeyi aşan bir durumdur. Birinin müdahalesi olduğu çok açık. Bunu belediyenin aldığı bir karar olarak görmüyorum. Belediyeye aldırılan bir karar olarak görüyorum." dedi. Bakan Bozdağ sözlerine şöyle devam etti;

ALMANYA'YA ÇAĞRI: BUYURUN GELİN

Sayın Merkel, biz ifade özgürlüğüne saygılıyız diyor, ama dikkat ederseniz, kararı eleştirmiyor.  Merkel'e soruyorum: Almanya'daki insan hakları uygulamasına uygun mudur değil midir? Ben buradan Almanya'ya çağrıda bulunuyorum. Eğer Türkiye'de toplantı yapmak isteyen bir siyasi varsa gelsin toplantısını yapsın.Onlarda da seçim yapacaklar, burada da oy kullanacak Alman vatandaşları var. Bizim kapılarımız Almanya'ya sonuna kadar açık. Aynı şeyi onlar söyleyebilir mi, söyleyemez. Bize yapılan tam anlamı ile faşist bir uygulamadır. Almanya'nın geçmişteki hastalıkları depreşmiştir.Aşırıcılığa karşı hepimiz karşı olmak zorundayız.

DENİZ BAYKAL'IN ALMANYA PROGRAMI

Sayın Baykal, bir siyasetçi. Umarım onun programını iptal etmezler, bu demokratik bir hak. Yasak çıkarılmamalı. Ama bu Almanya'nın Türkiye'deki referandum sürecine nereden baktığını gösteriyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.