Türkiye'den Almanya'ya sert tepki! Mahcup olurlar

Türkiye'den Almanya'ya sert tepki! Mahcup olurlar
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Almanya'nın skandal kararıyla ilgili olarak "Buradan bir kez daha uyarıyorum, bu doğru bir yol değil sonunda mahcup olurlar" açıklamasında bulundu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Siz hem Almanya'da Türk vatandaşlarının oy vermesi için izin vereceksiniz, önünü açacaksınız hem de demokratik bir yarışın önünü kapatacaksınız. Bu olağanüstü yüksek bir çelişkidir, demokrasiye, insan haklarına, fikir özgürlüklerine, siyasal katılıma aykırıdır, herhangi bir yüksek Avrupa değerleri adına neden bahsediyorsa hepsine aykırıdır." dedi.

Kurtulmuş, Kanal 7 televizyonunda canlı yayınlanan Mehmet Acet'in sunduğu İskele Sancak programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"ALMANLAR ÇOK BÜYÜK BİR ÇELİŞKİ İÇERİSİNDE"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Almanya'daki programlarının iptal edilmesinin sebebinin sorulması üzerine Kurtulmuş, Almanya'da Türk vatandaşlarına dönük bir kampanya yapılmadığını, en son cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kendilerinin Almanya'nın birçok kentine ve Avrupa ülkelerine gittiklerini, oradaki vatandaşlarla kampanyanın bir parçası olarak temasa geçildiğini, görüşlerin aktarıldığını söyledi.

Almanların çok büyük bir çelişki içerisinde olduğunu belirten Kurtulmuş, "Siz hem Almanya'da Türk vatandaşların oy vermesi için izin vereceksiniz, önünü açacaksınız hem de demokratik bir yarışın önünü kapatacaksınız. Bu olağanüstü yüksek bir çelişkidir, demokrasiye, insan haklarına, fikir özgürlüklerine, siyasal katılıma aykırıdır, herhangi bir yüksek Avrupa değerleri adına neden bahsediyorsa hepsine aykırıdır." dedi.

BURADAN UYARIYORUM!

Almanya'da "evet" diyenlerin kampanya yapamadığını ama "hayır" diyenlerin Almanya'nın her tarafında faaliyette bulunduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"FETÖ'den PKK'ya kadar herkes istediği yerde, istediği şekilde faaliyette bulunacak, bu da bir çifte standart. Bu çok açıkça Almanya'nın 'hayır'a oynadığını gösteriyor. Alman siyasetçileri buradan bir kez daha uyarıyorum, bu doğru bir yol değil, sonunda mahcup olurlar. Şu anda anlaşılıyor ki Avrupa siyasetinde de, maalesef Almanya siyasetinde aşırı sağın, yükselen İslam, Müslüman karşıtlığının, yükselen Türkiye karşıtlığının, özel olarak bunlarla birlikte yükseltilen Erdoğan karşıtlığının sonucu olarak bazı Alman yetkililer bu kararları alıyorlar ama sonunda kendileri mahcup olacaklar."

Kurtulmuş, Almanya'da ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşların bu durumun farkında olduğunu vurguladı.

Avrupa'da muazzam bir ırkçılık, Türk düşmanlığı ve Erdoğan düşmanlığının körüklendiğini belirten Kurtulmuş, bu durumun yeni olmadığını, giderek dozunun arttığını, asıl dozu artan şeyin Almanya'daki faşizm olduğunu, bunun bir süre sonra Alman siyasetini boğacağını söyledi.

Almanya'nın tavrına karşı diplomatik bütün yolların kullanıldığını aktaran Kurtulmuş, Türkiye'nin bu durumun altında kalmadığını, Alman Büyükelçisinin çağrıldığını, ilerleyen günlerde Almanların bu durumu telafi edecek bir adım atacağını düşündüğünü dile getirdi.

ERDOĞAN ALMANYA'YA GİDECEK Mİ?

Kurtulmuş, programlar netleştiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'ya gidip gitmeyeceğinin belli olacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.