Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zavallının ta kendisidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zavallının ta kendisidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hak-İş kadın buluşmasında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hak-İş buluşmasında konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşması:

''Bizim inancımızda nimetlerin de, mükellefiyetlerin de hepsi erkekler için erkek ve kadınlar içindir. Ayrım yoktur. Sadece fıtratta olan farklılıklar sebebiyle de içinde değişiklikler sözkonusudur. Kur'an'da iyi ve temiz erkeklerle, iyi ve temiz kadınlar ile aynı şekilde kötü erkekler ve kötü kadınlar ifadeleri geçiyor. Mükafatın ölçüsü ise cinsiyet değil salih amel olarak ifade ediliyor. 

'BUNLARDAN HALA MEVCUT'

İkna odalarına alınan kızlar vardı. Hala aynı çarpık zihniyetin artıklarıyla karşılaşıyoruz, bunlardan hala mevcut.

Bu ülkenin vatandaşları 1. sınıf hizmete layıktır. Ben vatandaşlarım arasında ayrımı kabul edemem.

'KENDİLERİNİ İSPAT ETTİLER'

Biz gençlerimize güveniyoruz. 15 Temmuz'da kendilerini ispat ettiler. Ölüme yürüdüler.Göğsünü siper etti ya! Neye? Bombalara, mermilere...

Böyle gençlerin önünü açacaksınız.

HAYAT TARZI TARTIŞMALARI

Bölgemizde siyasi ve beşeri haritaların çizildiği, 100 yıllık oyunların yeniden tedavüle sokulduğu ortamda bu meseleyle meşgul olamayız. Kim inanç ibadet, saç sakal tartışması açıyorsa bilin ki bu millete ve ülkeye zarar vermek istiyor. Bugün her kim hayat biçimi tartışması açıyorsa bilin ki sebebi kendi hayat tarzının tehlike altında olması değil; tam tersine kendi dışındaki hayat biçimlerine tahammülsüzlüğüdür.

'ZAVALLININ TA KENDİSİDİR'

Batı dünyası aile tahribatı nedeniyle hızla çöküşe doğru sürükleniyor. Biz bu oyuna düşmeyeceğiz. Aile kurumuna sıkı sıkıya sahip çıkacağız.

Bizim inancımızda ayrım yapılmaksızın insanların tamamı eşref-i mahlukattır. Haksız yere zulme uğrayan her kişi insanlığın vicdanında kanayan bir yaradır. Kadını zayıf, korumasız, aciz görerek ona şiddet uygulayan kimse zavallının ta kendisidir. Kendi üstünlüğünü göstermek için kadına el kaldıranların durumu cahiliye devrinde kız çocuklarına diri diri toprağa gömenlerden farklı değil. Kadını bir meta gibi pazarlayan anlayışla köle dönemlerinde kadınları pazarlayanların arasında bir fark yoktur.

'KADIN POLİSLERİ DARP ETTİLER'

15 Temmuz gecesi sokaklara dökülerek canları pahasına, ülkesini ve milletini savunanların arasında ne kadar çok hanım kardeşimiz olduğunu sizler de görüyorsunuz.

Marmaris'te şahsımı yok etmeye gelen teröristler bizi bulamayınca orada aralarında kadınların da bulunduğu polislere saldırdı. Kadın polislerimizi darp ettiler. ''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.