Resti çekti: Engelleyemezler, Almanya'ya gidiyorum

Resti çekti: Engelleyemezler, Almanya'ya gidiyorum
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın ikinci iptaline ilişkin, "Bugün Hamburg'a gidiyorum, kimse vatandaşlarımızla görüşmemizi engelleyemez" dedi.

Almanya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuşma yapacağı ikinci salonu da bugün iptal etti.  Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Çavuşoğlı, şunları söyledi;

"Salonu iptal ettikten sonra arayıp 'Biz zor durumdayız. Türk Bakan gelirse Wilders'ın işine yarar. Biz şuan Wilders'la başa başız. Bakan sonra gelsin.' diyorlar. Keşke bunu arayıp bize söyleselerdi. Sosyal medyadan Wilders gibi algı operasyonu yaptılar. Avrupa Wilders gibi ırkçıların eline neden düştü.Bu ırkçılığı durduramazsak, Avrupa ve dünya 2'inci Dünya Savaşı öncesine döner.

ALMANYA'YA GİDİP VATANDAŞLARIMIZLA BULUŞACAĞIM

Ben bugün Hamburg'a gidiyorum. Berlin'de turizm fuarını ziyaret edeceğim. Bugün Hamburg'da vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz, bunun kimse önüne geçemez. Demokrasinin toplanma özgürlüğünün gereği budur. Avrupa standartları ve değerleri de tam olarak bunu söylüyor. Biz Almanya dahil hiçbir ülkeyle ilişkilerimizin kötü olmasını istemeyiz. Ama düşmanca tavırların gerekli karşılığını veririz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.