HDP'li Yüksekdağ hakkında fezleke hazırlandı

HDP'li Yüksekdağ hakkında fezleke hazırlandı
HDP eski Eş Genel Başkanı Yüksekdağ ile kanuna aykırı gösteriye katıldıkları gerekçesiyle HDP Van milletvekilleri Geveri ile Ertan hakkında fezleke hazırlandı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan fezlekelerde, milletvekilliği düşürülen Yüksekdağ'ın, Van'da katıldığı televizyon programlarında yaptığı açıklamalarda, "Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılamak, "Cumhurbaşkanına hakaret", Van milletvekilleri Geveri ve Ertan'ın da katıldıkları izinsiz gösteri nedeniyle "Kanuna aykırı toplantı, gösteri ve yürüyüş düzenleme, yönetme ve bunların hareketlerine katılmak" suçlarını işledikleri belirtildi.

DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRILSIN TALEBİ

Anayasa'nın 83. maddesine istinaden milletvekilleri Ertan ve Geveri'nin dokunulmazlıklarının kaldırılması talebinde bulunulan fezlekeler, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi.

Ertan ve Geveri'nin halen milletvekili olmaları nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 83. maddesi gereğince yasama dokunulmazlığına sahip oldukları kaydedilen fezlekelerde, belirtilen suçlardan dolayı haklarında soruşturma yapılabilmesinin TBMM Başkanlığı tarafından yasama dokunulmazlığının kaldırılması şartına bağlı olduğuna, bu nedenle de fezlekelerin ekleriyle gönderildiğine yer verildi.

Kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle milletvekilliği düşürülen Yüksekdağ hakkındaki fezlekeler de "Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılamak, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarıyla ilgili soruşturma ve kovuşturma yapılmasının Adalet Bakanlığının iznine tabi olduğu gerekçesiyle Adalet Bakanlığına gönderildi.

Adalet Bakanlığının izin vermesiyle Yüksekdağ hakkında kovuşturma başlatılabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.