'Kılıçdaroğlu, neye 'hayır' dediğini bilmiyor'

'Kılıçdaroğlu, neye 'hayır' dediğini bilmiyor'
Kalkınma Bakanı Elvan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun anayasa değişikiliği konusunda neye 'hayır' dediğini bilmediğini ifade etti.

Elvan, AK Parti Kulu ilçe teşkilatınca bir dinlenme tesisinde düzenlenen "Kararımız Evet" programda, "Siyasi ve toplumsal istikrar olsun, Türkiye gücüne güç katsın" dedikçe varlıklarını krize borçlu olanların buna karşı çıktığını söyledi.

KILIÇDAROĞLU BAŞBAKANLIĞI KALDIRACAĞIMIZI BİLE BİLMİYOR

Halk oylamasında değişecek olanın sadece hükümet sistemi olduğunu anlatan Elvan, şöyle konuştu:

"Ana muhalefet emin olun neyi savunduğunu bilmiyor. Başındaki kişi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, geçen gün bir radyo programına katıldı. Oradaki diyor ki 'Yeni bir model kurduk. Halk seçti cumhurbaşkanını. Başbakan da başkası oldu. Cumhurbaşkanı başka bir partinin genel başkanı, başbakan da başka bir partinin genel başkanı. Asıl kavga o zaman çıkacak.' Arkadaşlar, 'Buna gülmeyin' diyemem. Kılıçdaroğlu, bizim anayasa değişikliği ile başbakanlığı kaldıracağımızı bile bilmiyor. Diyor ki 'Başbakan bir partiden cumhurbaşkanı bir partiden olsa ne olacak?' Bir partinin genel başkanı bunu nasıl söyler? Hiç mi okumadınız anayasa değişikliğini? Hiç mi görmediniz? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi diyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu neye 'hayır' dediğini bilmiyor. Demek ki içten içe yürütmede çift başlılığın ortadan kaldırılmasını istiyor. Buradan bunu anlıyoruz ama sırf muhalefet olsun diye 'hayır' diyor. Zaten 18 maddelik değişikliği açıp okusa emin olun ki o da 'evet' diyecektir. Ben de bundan eminin."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum