Diriliş Ertuğrul'un en çok izlenen dizi olmasının 9 nedeni

Diriliş Ertuğrul'un en çok izlenen dizi olmasının 9 nedeni
Diriliş Ertuğrul istatistiklere göre televizyon seyreden her üç kişiden biri tarafından izleniyor.

TRT 1’de yayınlanan ve üç sezonu geride bırakmasına rağmen hala reyting listelerinin zirvesini hiç kimseye kaptırmayan Diriliş Ertuğrul istatistiklere göre televizyon seyreden her üç kişiden biri tarafından izleniyor.

Peki, TRT 1'i zirveye taşıyan Diriliş Ertuğrul neden bu kadar çok izleniyor?

1. GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU

Her şeyden önce Dizi, güçlü bir oyuncu kadrosuna sahip. Genç kuşağın en önemli isimlerinden Engin Altan Düzyatan’ın başrolde yer aldığı dizide Serdar Gökhan, Hülya Darcan gibi iki usta isim de Ertuğrul'un ebeveynleri olarak karşımıza çıkmıştı.

2. BÜYÜK PRODÜKSİYON

Diriliş Ertuğrul, aynı zamanda türk televizyon tarihinin en çok para harcayan dizilerinden biri.  Kaliteli bir iş ortaya koyabilmek için yapım ekibi hiçbir masraftan kaçmıyor. Gerek görsel efektler gerekse Dizi için hazırlanan platolar hem dönemin dokusuna uygun hem de seyirciyi ekrana daha çok bağlama özelliğine sahip.

3. NEFES KESEN AKSİYON SAHNELERİ

Dizi, aksiyon sahneleriyle izleyeni nefessiz bir şekilde ekrana kilitlemeyi başarıyor. tarih bilgisi kapsamında Ertuğrul Gazi’nin o sahnede ölmeyeceğini ya da yaralanmayacağını bilseniz bile sahneler o kadar profesyonel bir şekilde çekiliyor ki gerilime kendinizi kaptırmadan edemiyorsunuz.

4. DİLLERE PELESENK OLAN REPLİKLER

Bir diziyi başarılı kılmanın en önemli noktalarından biri de başarılı repliklerin üretilmesidir. Diriliş Ertuğrul’un senaryo ekibi de hem sosyal medya üzerinde bolca paylaşılabilecek hem de günlük muhabbetlerde laf arası kullanılabilecek replikler üretiyor.

5. "AİLE" KAVRAMINA HİTAP ETMESİ

Diriliş Ertuğrul hem bir TRT dizisi olması itibariyle hem de muhafazakar kesime daha çok hitap etmesi sebebiyle “aile dizisi” sıfatından da ödün vermemeye çalışıyor.

Yerli piyasada Muhteşem Yüzyıl, dış piyasada Game of Thrones’u düşündüğümüzde Diriliş Ertuğrul cinsel konuları “aile” kitlesine daha uygun işleyip çok ön plana çıkarmadığı için yediden yetmişe herkes tarafından etik bulunuyor.

6. EFSANE HALİNE GELEN JENERİK MÜZİĞİ

Başarılı müzikleri de Diriliş Ertuğrul’u ön plana çıkaran unsurlar arasında. Dizinin müzikleri öylesine sevildi ki kimi resmi törenlerde ve kimi futbol maçlarında bile karşımıza çıkabiliyor.

7. TARİHİ GERÇEKLERE UYGUN OLMASI

Tarihi gerçeklere olabildiğince bağlı kalmaya çalıştığı iddia edilen Diriliş Ertuğrul dizisi bazı seyirciler tarafından da Anadolu tarihini görsel bir şekilde öğrenmek, yeniden incelemek gibi amaçlarla da seyrediliyor. 

8. BAŞARILI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ

Devir değişti, artık televizyonda başarılı olmak için sadece iyi Dizi çekmek yetmiyor, aynı zamanda başarılı bir şekilde sosyal medya hesabı yönetmek ve dizinin sosyal PR’ını kaliteli bir şekilde yapmak gerekiyor.

Diriliş Ertuğrul ekibi de birçok konuya dikkat ettiği gibi sosyal medya yönetimine de özen gösteriyor.

9. SEYİRCİNİN DİZİYİ SAHİPLENMESİ

Diziyi izleyen kişiler her bölümüyle kendini bütünleştiriyor, karakterlerin başına gelen her olayda aynı duyguları yaşıyor. Onlarla birlikte ağlıyor, onlarla birlikte gülüyorlar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.