"657 değişiyor mu" sorusuna Başbakan'dan net cevap!

"657 değişiyor mu" sorusuna Başbakan'dan net cevap!
Başbakan Binali Yıldırım, KKTC dönüşünde uçakta önemli açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra kamuda yapılan operasyonlar sonrasında 657 Devlet Memurları Kanunu'nun değişeceği söylenmişti. Binali Yıldırım'dan konuyla ilgili açıklama geldi. KKTC uçağında soruları yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım memurların merak ettiği 657 kanunu değişecek mi sorusuna Binali Yıldırım, "Herhangi bir değişiklik yok" yanıt verdi. 

Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları şöyle; 

MEMURLARLA İLGİLİ ÇALIŞMA YOK

"Bunlar nereden çıktı kardeşim, böyle bir şey yok. Yani bir kere memur güvencesi Anayasa’da var, Anayasa’nın bu maddesi de yerli yerinde duruyor, herhangi bir değişiklik yok. Dolayısıyla bunlar... Mesela Sayın Baykal da, bir programda gördüm, bunlar diyor ‘evet’ çıksın ertesi gün bütün memurları sözleşmeli yapacaklar. Bu kadar da olmaz ya, bu kadar da göz göre göre milletin önünde yalan-yanlış bilgi verilir mi... Şu anda dolayısıyla memurlara yönelik herhangi bir çalışma yok.

Başbakan Yıldırım, kamudan ihraç ve iade KHK’sı var mı? sorusuna ise "FETÖ terörle mücadele kapsamındaki çalışmalar devam ediyor. Peyderpey çalışmalar tespit edildikçe, araştırmaları tamamlandıkça işlemler yapılıyor. Yani bu işe ilk günden beri ara verilmedi, tamamlayıncaya kadar devam edecek.” şeklinde yanıt verdi. 

TEK TARAFLI GİRİŞİM SORUN OLUR

(Akdeniz’de enerji havzalarındaki aramalar) O konular görüşülmedi. Malum Kıbrıs’ta bir çözüme ulaşmadan bir kesimin, Rum kesiminin buradaki kaynakları tek başına değerlendirmesi ve bunun üzerine tasarrufta bulunması uluslararası hukuka da aykırı. Bizim bu konuda duruşumuz çok net. Adada kalıcı, iki tarafı tatmin eden bir çözüm sağlanmasıyla beraber buradaki yeraltı-yerüstü kaynakların iki toplumun menfaatine uygun olarak değerlendirilmesi tabiatıyla mümkündür. Aksi halde tek taraflı yapılacak girişimler yeni sorunlara sebep olur ve bundan kaçınılması gerekir. Hem Rum tarafı hem de onunla birlikte hareket edenlerin, doğacak problemleri de göz önüne almaları icap eder. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.