Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hollanda'ya sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hollanda'ya sert tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izninin Hollanda tarafından iptal edilmesiyle ilgili olarak açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağcılar'da toplu açılış töreninde halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izninin Hollanda tarafından iptal edilmesiyle ilgili, ''Hollanda, bir sıçrarsın, iki sıçrarsın ama bilesin ki oradaki vatandaşlarım sizin tezgahınızı bozacaklar 16 Nisan'da'' dedi. Erdoğan, ''Bundan sonra senin uçakların bakalım Türkiye'ye nasıl gelecek?'' ifadesini kullandı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasının satır başları:

HOLLANDA'YA ÇOK SERT TEPKİ

"Hollanda bir sıçrarsın iki sıçrarsın, ama şunu bilesin ki oradaki benim vatandaşlarım sizin tezgahınızı bozacaklar 16 Nisan'da. İstediğiniz kadar baskı yapın, istediğiniz kadar terörislteri ülkenizde besleyin. Bunların hepsi size ters olarak dönecek. Bunlara yönelik şüphesiz ki 16 Nisan'dan sonra bizler uygulamalarımızı başlatacağız. Biz sabırlıyız."

BAKALIM SENİN UÇAKLARIN NASIL GELECEK

"Bakalım bundan sonra senin uçakların Türkiye'ye nasıl gelecek? Tabii burada ben diplomasiyi konuşuyorum, yoksa vatandaşların seyahatini değil o ayrı bir konu. Bunlar ne siyaset biliyor, ne uluslararası diplomasi nedir onu biliyor. Bunlar bu kadar korkak, bunlar Nazi kalıntısı, bunlar faşist."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.